El creciente aumento en la demanda de productos alimenticios ecológicos

Cada vez es más común el consumo de alimentos ecológicos o “bio”, pues se ha demostrado las graves consecuencias negativas de los alimentos altamente procesados que han sido tan comunes durante décadas. Se estima que el consumo de alimentos orgánicos ha aumentado en un 15% este año en Europa. Sin embargo, ante la aparición de […]

Conoces las diferencias entre un jamón ibérico y un jamón de pata negra

En la cultura gastronómica española hay muchos productos  y recetas conocidas mundialmente, sólo hay que preguntarle a cualquier extranjero que diga algo de España y lo primero que dirá es paella, tortilla y posiblemente menciona también el jamón, pues en pocos lugares en el extranjero se come este el jamón serrano tal cual se hace […]

As comidas de Nadal serán máis caras este ano que en 2017

A Organización de Consumidores e Usuarios (OCU) puxo en marcha como cada ano o seu “observatorio de prezos do Nadal”, que ten como obxectivo comprobar canto soben os prezos dos produtos de alimentación típicos das datas do Nadal. Para iso, OCU vai monitorar os prezos dunha selección de 15 destes produtos en mercados municipais, supermercados […]

Qué son las proteínas de alta calidad

Todos los especialistas recomiendan que del total de proteínas que nuestro organismo debe consumir a diario, al menos un tercio de las mismas han de ser proteínas de alta calidad. Ante tal afirmación, solo cabe preguntarnos cuáles son precisamente estas proteínas de alta calidad, dónde podemos encontrarlas y por qué se llaman así. Las proteínas, […]

Todo lo que debes saber sobre la yerba mate

La yerba mate se extrae del árbol ilex paraguariensis, concretamente de sus hojas disecadas. Lo cierto es que se han utilizado a través de muchas generaciones debido a sus características propiedades: sin ir más lejos, los indios guaraní las consumían. A día de hoy, la yerba se produce y se consume en muchos países de […]

Os gandeiros galegos ingresaron nos primeiros nove meses do ano preto de 36 millóns de euros máis que no 2017

O conselleiro do Medio Rural, José González, presidiu este mediodía en Vilalba, xunto coa conselleira de Medio Ambiente, Territorio e Vivenda, Ángeles Vázquez, a entrega dos II Premios Exceleite á excelencia hixiénico-sanitaria das explotacións leiteiras de leite cru de vaca. Alí destacou que nos primeiros nove meses do ano, os gandeiros galegos ingresaron preto de […]

Medio Rural reitera o seu apoio aos procesos de unión dentro do sector leiteiro galego

O conselleiro do Medio Rural, José González, trasladou esta tarde aos responsables de Aira e Cusoviame o apoio do Xunta ao movemento cooperativo agrario galego en xeral e, de maneira máis concreta, aos procesos de agrupación no sector leiteiro. O titular de Medio Rural recibiu aos representantes de ambas cooperativas en vésperas das asembleas nas […]

Alertan da presenza de sulfitos non declarados en sardiñas salgadas procedentes de España

A Organización de Consumidores e Usuarios (OCU) alerta de que o produto “sardiñas salgadas prensadas” da marca Angomar contén sulfitos non declarados (Data de consumo preferente e número de lote: 18-02-19. Formato 320g.)   OCU informa de que a Axencia Española de Consumo, Seguridade Alimentaria e Nutrición tivo coñecemento dunha notificación de alerta trasladada polas […]

Un total de 54 adegas galegas recibirán axudas por 3,1 millóns de euros do programa de apoio ao sector vitivinícola español

Un total de 54 adegas galegas vanse beneficiar das axudas para investimentos dentro do programa de apoio ao sector vitivinícola español, financiadas polo Fondo Europeo Agrícola de Garantía (Feaga). Recibirán achegas por importe de 3,1 millóns de euros para un investimento total que se sitúa nos 10,5 millóns. Así se aprobou na última xuntanza da […]

El big data también ha llegado a los alimentos

Pese a que desde la Organización Mundial de la Salud no se cansan de repetir que lo más saludable para el organismo humano es seguir una dieta variada y equilibrada rica en frutas y verduras (50% de la ingesta diaria), pero que también contenga proteínas animales (25%) y carbohidratos (25%), las tendencias alimenticias de moda […]

O conselleiro do Medio Rural sinala que a unión dentro do sector lácteo é a mellor fórmula para garantir o seu éxito

O conselleiro do Medio Rural, José González, insistiu hoxe na importancia da “unión entre todos os axentes do sector lácteo, para garantir o seu éxito”. Fíxoo na presentación da campaña comercial de Leche Celta Pastoreo e co selo Galega 100%, que tivo lugar no centro comercial Eroski Center de Betanzos. O titular de Medio Rural […]

O novo conselleiro do Medio Rural salienta os produtos de calidade galegos como instrumento para dinamizar o agro

O conselleiro do Medio Rural, José González, asistiu onte ao seu primeiro acto como titular deste departamento, ao 25 aniversario do Consello Regulador do Queixo de Tetilla. Alí aproveitou para destacar os produtos de calidade galegos aos que definiu como “importantes ferramentas” para dinamizar o rural. “Estes selos potencian outras actividades económicas complementarias, como o […]

CSIC y Mercadona establecen una colaboración para mejorar la seguridad y calidad de los productos de la pesca

El Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) y Mercadona han iniciado una colaboración para mejorar la seguridad y calidad de los productos de la pesca por medio de la investigación de sus parásitos. Para ello, el Instituto de Investigaciones Marinas en Vigo (IIM), a través del grupo de investigación ECOBIOMAR y de su Unidad Técnica […]

A denominación de orixe Ribeira Sacra prevé aumentar a recollida de uva ata chegar aos 6 millóns de quilos nesta vendima

Esta semana arrincou a vendima na Denominación de Orixe Ribeira Sacra, que prevé recoller ata 6 millóns de quilos de uva de gran calidade. Isto vai supoñer un aumento da produción en preto dun 10% con respecto á vendima do pasado ano. Con motivo destes traballos, a conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez, desprazouse ata […]

A Xunta e Goberno Central coordinan os recursos para garantir o control de entrada da uva foránea

A delegada territorial da Xunta en Ourense, Marisol Díaz Mouteira, participou esta mañá nunha xuntanza celebrada na Subdelegación de Goberno co obxecto de coordinar os recursos dos Gobernos central e autonómico para o control da entrada de uva foránea na provincia de Ourense nestas datas de vendima. Na reunión tamén participaron o subdelegado de Ourense, […]

A vendima deste ano destacará pola súa calidade manténdose a cantidade de uva recollida nuns 61 millóns de quilos

A vendima deste ano en Galicia destacará pola súa alta calidade, cunha previsión de recoller aproximadamente 61 millóns de quilos de uva no conxunto das cinco denominacións de orixe (DO) da nosa comunidade. Así o salientou hoxe a conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez, na súa visita á adega As Laxas, situada no concello pontevedrés […]

Consideran innecesario que los mayores de 50 años consuman una leche específica

No es la primera vez que Central Lechera Asturiana comercializa un producto lácteo dirigido a un grupo de población concreto. En esta ocasión, se trata de leche Suprema y la marca ha centrado su atención en las personas mayores de 50 años. Según OCU, salvo casos específicos de personas con problemas de salud que necesitan […]

Instan al Gobierno a que apruebe el Real Decreto sobre el etiquetado de la procedencia de la leche

FACUA-Consumidores en Acción reclama al Gobierno la aprobación del borrador del Real Decreto relativo al etiquetado del origen de la leche como ingrediente en el etiquetado de la leche y los productos lácteos. Se trata de una normativa que adapta lo dispuesto en un informe de la Comisión Europea y el Reglamento Europeo 1169/2011, donde se incide en […]

Ventajas de envasar los alimentos al vacío

Vivimos más deprisa que nunca, con un ritmo de vida que a veces es estresante. Por ello, es importante encontrar la forma de organizarse, de crear un planning y seguirlo habitualmente. Con este ritmo de vida es complicado organizarse a la hora de cocinar. Por mucho que nos intentemos planificar, al final hacemos mal las […]

Ángeles Vázquez recoñece o papel dos colleiteiros do Ribeiro na defensa do seu viño e do sector vitivinícola galego en xeral

A conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez, fixo onte un recoñecemento aos colleiteiros do Ribeiro pola súa contribución á defensa do viño desta denominación de orixe en particular e de Galicia en xeral. A titular de Medio Rural presidiu o acto de celebración do vixésimo aniversario da Asociación de Colleiteiros do Ribeiro, na que se […]

Ángeles Vázquez: “As producións de cultivos alternativos son unha aposta segura para dinamizar o medio rural”

A conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez, desprazouse esta mañá ata o concello de Begonte para visitar as instalacións da empresa Surexport Compañía Agraria S.L., que se dedica ao cultivo de froitos silvestres. Alí, a conselleira destacou o auxe que está tendo este tipo de producións alternativas, pois “son unha aposta segura para dinamizar o […]

¿Cómo encontrar el mejor jamón ibérico?

Antes de ponernos a comprar jamón es importante tener en cuenta ciertos criterios para elegir un producto de la máxima calidad posible, a un precio que se adapte a nuestras pretensiones. Además se debe elegir correctamente al vendedor para que nos vendan gato por liebre, para ello os aconsejamos visitar la web Jamón puro Bellota […]

Todo lo que debes saber para degustar de una carne blanda

No siempre le damos importancia a la forma en la que cortamos la carne… y lo cierto es que un mal corte podría afectar a la calidad final del plato. Existe una gran diferencia entre un trozo de carne mal cortado y uno que se ha tratado de la forma correcta. Para conseguir que el […]

Os 400 apicultores da Indicación Xeográfica Protexida Mel de Galicia venderon o ano pasado máis de 300 toneladas de produto

Os preto de 400 apicultores inscritos no Consello Regulador da Indicación Xeográfica Protexida (IXP) Mel de Galicia comercializaron o pasado ano máis de 300 toneladas de produto, cun valor económico estimado que superou lixeiramente os dous millóns de euros. Estes son algúns dos datos achegados pola conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez, durante a súa […]

1 2 3 12