Medio Rural aposta pola modernización do agro con 43 proxectos de I+D+i executados durante o 2017

O Instituto Galego da Calidade Alimen-taria (Ingacal), dependente da Consellería do Medio Rural, vén de facer balance da súa actividade ao longo do 2017, ano no que desenvolveu ou participou en 43 proxectos ou actuacións de fomento de I+D+i, organizou 30 campos de ensaio demostrativos para o sector agroalimentario e organizáronse nos distintos centros de […]

Medio Rural destina 2,1 millóns de euros en axudas ás agrupacións de defensa sanitaria gandeira para 2018-2019 Escoitar

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe a orde da Consellería do Medio Rural pola que se convocan as axudas ás entidades recoñecidas como agrupacións de defensa sanitaria gandeiras (ADSG) de Galicia para os anos 2018-2019, cun orzamento de 2,1 millóns de euros de fondos propios. O obxectivo destas axudas é mellorar o status sanitario das […]

Los efectos negativos del café

El café es indispensable en nuestras vidas, o por lo menos para la mayoría de nosotros. Mientras sigues buscando la mejor cafetera express, te recomiendo tomar una pausa y leer un poco sobre los aspectos negativos del café. Todas las demás bebidas son aburridas en comparación con el café. ¿En serio? Una taza de té […]

Galicia consolídase como unha das principais comunidades españolas en produción de carne de bovino

Galicia consolídase como unha das principais comunidades autónomas españolas en produción de carne de bovino. Así o reflicten os últimos datos oficiais do Ministerio de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambiente, correspondentes a 2016. Galicia é a segunda autonomía en número de cabezas de gando vacún, cun 14% do total, só superada por Castela […]

Vithas Salud Fisium de Pontevedra organiza una charla sobre cómo leer el etiquetado de los alimentos

 La nutrición y el etiquetado de los alimentos centrarán el contenido de la charla informativa que el próximo viernes 26 de enero pronunciará la nutricionista de Vithas Salud Fisium Lorena Afonso en el centro de Pontevedra (Eduardo Pondal, 68). Los centros Vithas Salud Fisium pertenecen al grupo Vithas que cuenta en toda España con 19 hospitales y 27 centros  […]

Unha alumna do Centro Superior de Hostelería de Galicia, única finalista española do prestixioso Hyatt Student Prize

O Centro Superior de Hostelería de Galicia (CSHG) converterase esta fin de semana na única escola española finalista na décima edición do Hyatt Student Prize, o destacado premio estudantil de ámbito internacional no que participan os estudantes das escolas de xestión hoteleira máis prestixiosas do mundo e que ano a ano se converte nunha oportunidade […]

Mañá ábrese o prazo para solicitar as axudas de transformación e comercialización de produtos agrarios

A Consellería do Medio Rural abre mañá o prazo de solicitude das axudas para investimentos en transformación e comercialización de produtos agrarios, tal e como recolle hoxe a orde que publica o Diario Oficial de Galicia. Esta convocatoria conta cun orzamento de 29,1 millóns de euros que está cofinanciado nun 75% polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento […]

A Xunta felicita ao sector por contribuír a que Galicia lidere o ránking de destinos favoritos de turismo gastronómico

A directora de Turismo de Galicia, Nava Castro, acompañada do delegado territorial da Xunta en Vigo, Ignacio López-Chaves, visitaron hoxe en Vigo o restaurante Maruja Limón, un dos 11 establecementos con Estrela Michelín cos que conta a Comunidade galega e que é boa mostra do traballo levado a cabo polos profesionais galegos da restauración ao […]

Beneficios de fabricar nuestros propios alimentos

Hacer nuestros propios alimentos nos permitirá controlar en detalle los ingredientes, evitando intolerancias o alergias variadas. Un buen ejemplo de ello es la leche vegetal. Todos conocemos los problemas que causa en el organismo la leche de vaca tradicional, por lo que poco a poco se asientan en el mercado las leches vegetales. Este tipo […]

Demanda unánime a Lactalis de contratos lácteos que compensen os prezos de 2017

Os próximos meses de febreiro e marzo está previsto que se renoven en Galicia algo máis de 4.000 contratos lácteos, unha boa parte da multinacional francesa Lactalis, que recolle aproximadamente o 25% do leite galego. Outras como Leche Celta xa renovaron en setembro cunha lixeira suba dos prezos, mentres que Queserías Entrepinares renovará os contratos […]

Galicia é a comunidade española na que máis medrou o prezo do leite nos dous últimos anos, acumulando unha suba do 11,5%

O prezo do leite en Galicia acadou no pasado mes de novembro os 32 céntimos por litro, o que representa un incremento do 7,74% con respecto ao mesmo mes de 2016 (entón situábase nos 29,7 céntimos). Se comparamos o dato con novembro de 2015, o aumento chega ao 11,5%, xa que daquela o prezo medio […]

Os Grupos de Acción Local do sector pesqueiro poderán beneficiarse de preto de 11 millóns de euros para os seus proxectos no 2018

A Xunta destina, na convocatoria de axudas deste ano, preto de 11 millóns de euros aos proxectos dos grupos de acción local do sector pesqueiro (GALP) que redunden en beneficio para as zonas litorais de Galicia. Así o sinalou hoxe a conselleira do Mar, Rosa Quintana, durante unha visita á empresa Mariscos O Grove, onde, […]

Galicia faise con 9 medallas de ouro no maior certame de viño de Francia

Este luns, 1 de xaneiro,deuse a coñecer a listaxe de premiados no Challenge International du Vin, o maior certame internacional de viño dos que se organizan en Francia. En total, os viños de España alzáronse con 110 distincións de ouro, 57 de prata e 22 de ouro. Galicia destacou este ano con 13 distincións: 9 de […]

Galicia comeza o ano con 136 explotacións porcinas máis que en xaneiro de 2017

A Consellería do Medio Rural vén de analizar os datos do sector porcino en Galicia con motivo do peche do exercicio 2017 e deles despréndese unha mellora no sector. De feito, o número de granxas creceu en 136 ao pasar de 27.989 en xaneiro do ano pasado a 28.125 en decembro. Ademais, o incremento rexístrase […]

La cultura gastronómica se lleva a la mesa del hogar

La gastronomía es cultura, en ella queda reflejada la de cada país y también es una buena forma de conocer nuevos puntos de vista, nuevas culturas, a través de aquellas cosas que están más ligadas con la gente del pueblo. Si hay una gastronomía rica que ha tenido una aceptación sin igual en todos los […]

Burger King® genera 25 puestos de trabajo en A Grela con la apertura de un nuevo restaurante

Burger King® abre un nuevo establecimiento en A Coruña, con el que va a crear 25 puestos de trabajo en la localidad. El restaurante, con el que la marca suma 22 locales en Galicia, está ubicado en la calle Galileo Galilei, 18, en el Polígono Industrial de A Grela. Este nuevo establecimiento, el séptimo gestionado […]

O DOG publica hoxe a convocatoria de axudas para o fomento de seguros agrarios cunha dotación de cinco millóns de euros

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe as bases reguladoras e a convocatoria para 2018 das axudas para o fomento da contratación dos seguros agrarios. A Consellería do Medio Rural destinará un total de cinco millóns de euros a estas achegas, o importe máis elevado dos últimos cinco anos, e incrementa o orzamento previsto nun 8% […]

“A economía rural do interior de Galicia estase a ver afectada polo mal ano da castaña”

Cada outono viñan comercializándose en Galicia arredor de 15.000 toneladas de castaña, pero este ano a cifra non pasará das 7.000 – 8.000 toneladas, segundo os cálculos de Jesús Quintá, presidente da IXP Castaña de Galicia e empresario de sector. As xeadas tardías da primavera, a seca e as altas temperaturas de outubro levaron a […]

Galicia sitúase como a segunda potencia nacional en produción de carne de coello con preto de 15.000 toneladas anuais

Galicia sitúase como a segunda potencia nacional en produción de carne de coello, só superada por Cataluña. Segundo datos do Ministerio de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambiente (Mapama), na nosa autonomía prodúcense anualmente preto de 15.000 toneladas, cifra que unicamente supera, por pouco, a comunidade catalá. En terceira posición sitúase Castela e León, […]

Mahou, la familia de cervezas española más premiada en 2017

Mahou cierra 2017 con un sabor de boca inmejorable en lo que a reconocimientos internacionales se refiere. La marca cervecera se sitúa como una de las más aclamadas a nivel internacional,consiguiendo 15 premios en algunos de los certámenes extranjeros más prestigiosos. El último en sumarse al medallero es el Premio al Producto del Año 2018, […]

Sae ao mercado un vinagre artesanal de Galicia

Albarro XP I, é o primeiro dos tres tipos de vinagres aromatizados que a empresa Vinagres do Ribeiro S.l. sacará ao mercado esta semana. Dende a empresa destacan que “son vinagres elaborados mediante métodos artesanais de cultivo superficial, adaptando o método Orleáns, nun proceso lento, que os dota dunhas características organolépticas especiais”. Están elaborados a partir de […]

Sanidade incide na necesidade de manter precaucións á hora de recoller e consumir cogomelos para evitar posibles intoxicacións

Na época do outono cada ano máis persoas buscan, recollen, cociñan e comen cogomelos silvestres. Esta afección crecente está a aumentar o risco de que algunha persoa apañe, cociñe e coma cogomelos tóxicos, ben por descoñecer as graves consecuencias dunha intoxicación, ben pola falla de experiencia para distinguir con total seguridade os exemplares comestibles daqueles […]

A venda de sidra galega aumenta un 36% en 2017 impulsada por “Sidra Maeloc”

As vendas de sidra galega bateron este ano un novo récord grazas ao pulo de Custom Drinks, a sidrería pertencente ao grupo de Estrella Galicia, e cuxa marca máis coñecida é “Sidra Maeloc”. Así, no que vai de ano as vendas da sidrería de Chantada medraron un 36% respecto ao mesmo período de 2016. Así o […]

Investigadores das tres universidades e do CSIC poñen en marcha unha rede galega de seguridade alimentaria

Identificar os riscos microbiolóxicos e químicos emerxentes que poden afectar á seguridade alimentaria en Galicia determinados por factores medioambientais e socioeconómicos asociados á sociedade actual e propoñer recomendacións para minimizalos. Esta é a principal finalidade coa que esta mañá botou a andar a Rede Galega de Riscos Emerxentes en Seguridade Alimentaria, Risegal, integrada polos principais […]

1 2 3 9