Gadisa crece un 4% en 2018 cunha cifra de negocio de 1.185 millóns de euros e crea 225 novos postos de traballo directos

GADISA incrementou o seu volume de negocio un 4% en 2018, alcanzando os 1.185 millóns de euros e consolidando o seu liderado en Galicia cunha cota de mercado superior ao 20%, segundo a compañía especializada en medición e análise de datos A. C. Nielsen. É unha das cifras destacadas que arroxa o balance do ano […]

Máis de 300 voluntari@s participarán no ‘Zampakilos Solidario’ de Vigo, Redondela, Moaña, Porriño e Baiona

A Fundación Provincial Banco de Alimentos mobilizará esta fin de semana a máis de 300 voluntari@ s na campaña ‘Zampakilos Solidario’ impulsada por Vegalsa-Eroski e que se desenvolverá en Vigo, Redondela, Moaña, Porriño e Baiona.   A recollida de comida levará a cabo mañá, venres, e o sábado, 14 e 15 de xuño, en distintos […]

Gadisa reforza a súa política ambiental sobre a base da eficiencia enerxética, a reciclaxe e a posta polos provedores locais

GADISA súmase á celebración do Día Mundial do Medio Ambiente coa presentación do balance da súa política ambiental. A compañía reforza o seu plan de actuación na sustentabilidade ambiental sobre a base de tres piares básicos: a mellora da eficiencia enerxética das súas instalacións, o desenvolvemento da reciclaxe e a reutilización e a aposta polos […]

Tras a denuncia de FACUA, abren expediente sancionador á empresa Cien por Cien Pata Negra SL

Tras a denuncia de FACUA-Consumidores en Acción, a Junta de Castilla y León abriu expediente sancionador á empresa de Guijuelo (Salamanca) Cien por Cien Pata Negra SL. O nome da empresa aparece destacado na etiquetaxe de xamóns que inducen con iso a crer que se trata de produtos de “pata negra” cando en realidade non […]

Que é a inocuidade alimentaria?

A inocuidade dos alimentos é a ausencia, ou niveis seguros e aceptables, de perigo nos alimentos que poden danar a saúde dos consumidores. Os perigos transmitidos polos alimentos poden ser de natureza microbiolóxica, química ou física e con frecuencia son invisibles a primeira ollada; bacterias, virus ou residuos de pesticidas son algúns exemplos. A inocuidade […]

Desmenten: os suplementos de omega 3 non melloran a saúde cardiovascular

Os ácidos graxos omega 3 son un tipo de ácidos graxos esenciais presentes naturalmente nalgunhas sementes e en peixes graxos. Hai xa anos observouse e comprobou que poboacións con dietas moi ricas en peixe, que presentaban altos niveis en sangue de ácidos graxos omega 3, tiñan mellor saúde cardiovascular, padecían menos enfermidades coronarias e menor […]

A Xunta participa nun proxecto europeo de transformación dixital no sector lácteo

O Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM), dependente da Consellería do Medio Rural, participa nun proxecto europeo de innovación que procura acelerar a transformación dixital do sector agroalimentario e máis especificamente do lácteo. O CIAM, integrado na Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), coordina e dirixe un experimento de innovación centrado na dixitalización de […]

Medio Rural lembra que está aberto o prazo de inscrición para as catas de viños, augardentes e licores de Galicia 2019

A Consellería do Medio Rural ten aberto ata o próximo día 23 de maio o prazo para inscribirse na XXXI Cata dos Viños, XXI Cata das Augardentes e VIII Cata dos Licores de Herbas e Licor Café de Galicia. As catas oficiais celebraranse entre o 11 e o 14 de xuño en Santiago. Para optar […]

Feijóo constata o potencial de crecemento do sector vitivinícola e anima a seguir impulsando o futuro do rural galego

O presidente do Goberno galego, Alberto Núñez Feijóo, constatou hoxe, durante unha visita ás novas instalacións no Pazo de Toubes da adega Viña Costeira, o potencial de crecemento do sector vitivinícola e animou a seguir impulsando o futuro do rural galego. “Estamos diante dunhas instalacións reflexo do potencial de crecemento dos viños galegos non só […]

Bodegas Terras Gauda cita a elite do deseño internacional no concurso Francisco Mantecón, que alcanza a súa 14ª edición con 16.000 € en premios

A Bienal Internacional de Cartelismo Terras Gauda – Concurso Francisco Mantecón chega este ano á súa 14ª edición, unha cita que desde a súa primeira convocatoria en 2002 erixiuse nun dos concursos máis reputados entre a comunidade artística dos cinco continentes. Máis de 17.000 carteis de 96 países de todo o mundo participaron nas trece […]

Aplauden a nova normativa do pan

O pasado venres o Consello de Ministros aprobou por fin a nova normativa sobre o Pan, que ten como obxectivo modernizar a lexislación vixente desde o ano 1984 que quedara claramente desfasada. A normativa incorpora moitas das reivindicacións de OCU que tiña como obxectivo garantir que o consumidor recibe unha información adecuada sobre os diferentes […]

Imprescindibles en tu cocina si eres enófilo

En general en cualquier cocina siempre debe haber unos elementos básicos para poder utilizar esta estancia como es debido. Pero a estos básicos debemos sumarle algunos complementos si tenemos ciertos hábitos o hobbies, como es el caso de los enófilos o amantes del vino. Y es que en este caso, es conveniente contar con algunos […]

La mala alimentación se encuentra entre las principales causas de muerte en nuestro mundo

Parece exagerado, mentira incluso, pero es totalmente cierto. Hemos llegado a un nivel en el que la mala dieta, a la que nos hemos ido acostumbrando, con un bajo consumo en cereales, legumbres y frutas, junto a una elevada contaminación en los alimentos por el uso de químicos en su cultivo, el exceso de ingesta […]

Tipos de chucherías

¿Te gustan las chuches? En caso afirmativo, seguro que crees que conoces los diferentes tipos existentes… aunque es posible que haya alguno que todavía te pueda sorprender. Ahora, gracias a las nuevas tecnologías, es posible comprar chucherías online; aquellos tipos que todavía no has probado, y que seguro te despiertan mucha curiosidad. Un buen ejemplo […]

Vegalsa-Eroski investiu un 7% máis na adquisición de conservas galegas en 2018 superando os 18,8 millóns de euros

A compañía galega de distribución alimentaria Vegalsa-Eroski destinou o pasado exercicio máis de 18,8 millóns de euros, un 7% máis que no ano 2017, á adquisición de conservas galegas e dispón de 300 referencias nos seus lineais compradas a un total de 22 provedores, incluíndo a súa marca propia. Estas cifras poñen de manifesto que […]

José González anima a apostar pola calidade para revalorizar as producións agrícolas e gandeiras

O conselleiro do Medio Rural, José González, clausurou hoxe a terceira poxa de elite de gando frisón de Curtis. Alí aproveitou para animar aos produtores a apostar pola calidade e diferenciación para revalorizar os seu produtos tanto agrícolas como gandeiros, como é o caso da feira de Curtis. En concreto, José González declarou que Galicia […]

Productos para gourmets y amantes de la cocina que prefieren lo natural

Lo natural se impone. Hornos de leña realizados por maestros alfareros, bodegas de vino españolas donde se funde tradición con sofisticación, cervezas artesanales y batidoras de vaso con las que elaborar cremas y helados con productos naturales. A las batidoras de vaso también se les conoce como batidoras americanas. Se trata de un objeto muy […]

Gadis e a fundacion para o estudo da obesidade SEEDO proporcionan a 1.200 alumnos de Vigo pautas para unha vida sa e un consumo responsable

Gadis e a Fundación SEEDO renovan en Vigo o exitoso programa “ALIMENTES”, desenvolto baixo a acción “Prevención da Obesidade. Alixeira a túa vida”, que proporciona pautas sobre alimentación saudable, vida activa, consumo responsable e desperdicio alimentario a máis de 8.000 nenos e nenas adscritos aos nieles de Educación Infantil e Primaria de Galicia e Castela […]

Denuncian que algúns produtos alimentarios superan os límites recomendados de acrilamida, acrilamida potencial calcerixena

A Organización de Consumidores e Usuarios, xunto con BEUC, a asociación europea de consumidores na que se integra OCU, realizou un estudo para analizar o contido de acrilamida en diferentes produtos comercializados en países europeos. OCU lembra que a acrilamida é unha substancia declarada pola OMS como potencialmente cancerígena que se produce de forma natural […]

A OCU advirte que consumir en exceso algúns alimentos de moda pode ser prexudicial para a saúde

Os cambios no clima e nas prácticas agrarias, os novos hábitos alimentarios ou o aumento da resistencia de certas bacterias aos antibióticos, entre outros motivos, fan que as cuestións relacionadas coa seguridade alimentaria estean en constante evolución e necesiten ser revisadas. Por iso, en 2010 creouse a rede de intercambio de información (EREN), entre a […]

Por qué elegir el aceite de oliva suave para tus platos

A la hora de cocinar, nuestra imaginación se desata. Combinamos cada uno de los ingredientes con todo tipo de especias y aderezos, para sacarle todo el partido a nuestros menús diarios. Y para añadir un extra de sabor y que cada receta sea un éxito, no puede faltar el aceite de oliva. Considerado como un […]

Internet también apuesta por la venta de marisco gallego para ampliar su abasto

¿Quién no ha escuchado en múltiples ocasiones acerca de la enorme calidad del marisco gallego? Y es que catar esta delicia marítima es uno de los atractivos más importantes de Galicia y un gusto para los amantes de los sabores provenientes del mar.  No obstante, poder catar el gran repertorio de marisco y pescado de […]

Advirten: as anchoas en conserva poden chamarse do Cantábrico aínda que non procedan deste mar

A Organización de Consumidores e Usuarios (OCU) advirte que, a pesar de que as anchoas do Cantábrico son moi valoradas e recoñecidas, esta conserva non conta cunha indicación xeográfica protexida, polo que é posible atopar latas de filetes de anchoa cuxa materia prima denomínase “do Cantábrico”, pero que poden ser capturadas noutros mares ou océanos […]

Enquisa de OCU:  Bonpreu, Consum e El Corte Inglés, os mellores supermercados segundo os usuarios

A Organización de Consumidores e Usuarios ( OCU) realiza cada ano un estudo de prezos de supermercados, hipermercados e tendas de desconto para coñecer se os establecementos soben os prezos, mantéñenos, ou os baixan. Con todo, o prezo non é a única nin a principal razón pola que os consumidores deciden que un establecemento é […]

1 2 3 14