A Cociña en Vivo da Festa do Marisco acada o máximo nivel coa presencia dos Cociñeiros Mahou

Publicado por o día 04/10/2018 na sección de Galicia,O Grove

A Cociña en Vivo da Festa do Marisco acada o máximo nivel coa presencia dos Cociñeiros Mahou

A Festa do Marisco do Grove arranca esta tarde convertendo a Praza do Corgo un ano máis no “comedor de Europa”. Dentro da ampla programación cultural posta en marcha polo Concello do Grove, destacan as actividades que reivindican a gastronomía como o principal eixo desta Festa. Mahou, como un dos principais patrocinadores do evento, colabora nesta LV edición coa posta en marcha de sesións de cociña en vivo que completa a oferta propia do evento.

Da man de Mahou a Carpa Institucional converterase no epicentro da innovación gastronómica, na que destacados Cociñeiros Mahou galegos, compartirán co público os segredos da súa cociña nos distintos showcookings. Na súas exhibicións os chefs convidados amosarán as amplas posibilidades culinarias do marisco, máis aló das receitas tradicionais, e ofrecerán unha tapa como mostra para a súa degustación, tapa que os asistentes poderán acompañar con Mahou.

O chef Sergio Musso, de Eclectic abrirá a Cociña en Vivo de Cociñeiros Mahou o luns 8 de outubro a partir das 17.30 horas. O martes 9 e o mércores 10 á mesma hora será Lucía Freitas de La Tafona e Bruno Pena Arnau de A Horta de Paula os que, respectivamente, realizaran senllas demostrascións. Por último o venres 12 e o domingo 14, ás 11.30 horas será Álvaro Victoriano de Peculiar e Carlos Barreira, de Bocarte, os que pecharán a oferta de Mahou.

A colaboración de Mahou, un ano máis, na Festa do Marisco, enmárcase na aposta da marca pola cultura e o ocio co obxectivo de compartir experiencias innovadoras, algo no que coincide co espírito da Festa do Marisco, que se ten convertido en referencia internacional da tradición e a innovación.

Cociñeiros locais na Cociña en vivo

A espectacular oferta da Cociña en Vivo desta edición da Festa complétase coa presenza dos cociñeiros locais que este ano estarán presentes na coñecida Carpa de pinchos. Así o sábado e domingo 6 e 7 poderemos asistir ás demostracións de cociña de Lorena Moldes (A Tapería e Pan de Millo) e de Damián Alfonso do Mesón A Costa. Tamén se contará coa presenza do Cociñeiro da Festa do Marisco, Paco Caneda, quen falará dos pinchos que se teñen deseñado para os postos do Concello do Grove.