A deputaci贸n de Pontevedra aproba o proxecto da urbanizaci贸n do antigo campo da feira da devesa no concello de Salceda de Caselas

Publicado por o d铆a 24/09/2018 na sección de Galicia

A deputaci贸n de Pontevedra aproba o proxecto da urbanizaci贸n do antigo campo da feira da devesa no concello de Salceda de Caselas

A Deputaci贸n de Pontevedra ven de anunciar a aprobaci贸n da subvenci贸n do 鈥淧ROXECTO DE URBANIZACI脫N DO ANTIGO CAMPO DA FEIRA DEVESA NO CONCELLO DE SALCEDA DE CASELAS鈥 que o Concello de Salceda de Caselas solicitou ao abeiro do Plan de Remodelaci贸n e Mellora da seguridade dos viarios municipais (DEPO-REMSE). O proxecto conta cun orzamento de 521.070,99鈧, dos cales a Deputaci贸n asumir谩 468.963,89鈧.

O proxecto estivera xa comprometido nos Orzamentos do Estado de 2011, e parcialmente tam茅n nos do 2012. Sen embargo, o Goberno de Mariano Rajoy non cumpliu co recollido nos Orzamentos, deixando o proxecto sen executar, a pesares de ter remitida toda a documentaci贸n que daquela se lle solicitara ao Concello.

Na obra cont茅mplase un espazo para a parada do transporte p煤blico, un espazo propio para o Centro de Servizos Sociais, unha 谩rea de xogos infant铆s, zonas verdes, renovaci贸n das redes soterradas dos servizos, novo alumeado e diverso mobiliario urbano. A Praza da Devesa foi o centro neur谩lxico e hist贸rico da vila, polo que o Equipo de Goberno considera primordial a recuperaci贸n e posta en valor deste espazo.

Dentro dos obxetivos que se pretenden conseguir con esta li帽a de subvenci贸ns est谩 fomentar聽 a mobilidade sustentable, de maneira que se priorice a seguranza e a mobilidade peonil, a remodelaci贸n das r煤as e viarios, a聽 fin de facilitar a comunicaci贸n entre os espazos de emprego e dotacionais de uso social, sanitario ou educativo, asi como para mellorar aqueles trazados que soportan unha alta densidade de tr谩fico tanto peonil como rodado, obxetivo co que este proxecto聽 cumpre e que se recolle tam茅n no Plan de Mobilidade Sustentable de Salceda.

Marcos Besada, Alcalde de Salceda, definiu o proxecto como 鈥渁 creaci贸n dun novo espazo de 4000m2聽que mellorar谩 a paisaxe urbana da vila, revitalizando tam茅n as r煤as contiguas, nunha zona actualmente pouco atractiva. Seguimos dando pasos na recuperaci贸n da nosa vila para as persoas, con especial coidado nos colectivos mais sensibles como os da infancia, a terceira idade, ou as persoas con discapacidade鈥

PLANO