A Xunta incrementa nun 11% os fondos para mellorar a estrutura do sector da transformaci贸n e comercializaci贸n de produtos do mar

A Conseller铆a do Mar destina a este fin 27 mill贸ns de euros nos orzamentos deste ano
Publicado por o d铆a 10/01/2020 na sección de Mar

A Xunta incrementa nun 11% os fondos para mellorar a estrutura do sector da transformaci贸n e comercializaci贸n de produtos do mar

A conselleira do Mar, Rosa Quintana, destacou hoxe en Vigo o apoio da Xunta ao sector transformador de produtos do mar, unha aposta, explicou, que se plasma nos orzamentos, 鈥渪a que as partidas deste ano destinadas 谩 mellora da estrutura do sector da transformaci贸n e comercializaci贸n de produtos do mar medran nun 11% acadando case os 27 mill贸ns de euros鈥. As铆 o sinalou durante o acto de presentaci贸n do libro聽A colecci贸n do Museo Anfaco no 115 aniversario da Uni贸n Conserveira, onde estivo acompa帽ada pola delegada da Xunta en Vigo, Corina Porro.

Al铆 a titular de Mar tam茅n explicou que no per铆odo 2016-2020 a Xunta pon a disposici贸n do sector transformador de produtos do mar case 96 mill贸ns de euros en apoios para a obtenci贸n de maior valor engadido e a venda adecuada dos peixes e mariscos. Nesta li帽a, expuxo Rosa Quintana, desde o 2016 o Executivo galego apoiou m谩is de 180 proxectos de pemes de transformaci贸n de produtos do mar con m谩is de 42 mill贸ns de euros, que conseguiron mobilizar un investimento total de 100 mill贸ns de euros.

O mellor froito deste apoio, subli帽ou, 茅 que a industria conserveira de peixes e mariscos, que emprega de xeito directo a m谩is de 12.000 persoas en Galicia, 鈥渕edre e siga sumando anos e experiencias鈥. Neste desenvolvemento do sector, Rosa Quintana tam茅n puxo de relevo o papel da Asociaci贸n Nacional de Fabricantes de Conservas de Pescados (Anfaco), que conta con preto de 250 empresas asociadas.

Neste sentido, agradeceu o seu labor de difusi贸n da historia da actividade conserveira a trav茅s do museo da conserva e do libro que hoxe se presenta e que incl煤e a historia das conservas de peixe e marisco a trav茅s da colecci贸n do Museo Anfaco. Un relato, sinalou a conselleira, 鈥渜ue recolle a traxectoria do emprendemento, a innovaci贸n, a adaptaci贸n de pequenas empresas, o esforzo, a dedicaci贸n e o sacrificio dos traballadores do sector e tam茅n a traxectoria da reinvenci贸n, a internacionalizaci贸n e a competitividade de toda a industria de transformaci贸n de produtos do mar鈥.

O libro

A colecci贸n do Museo Anfaco no 115 aniversario da Uni贸n Conserveira聽conta en preto de 200 p谩xinas a historia das conservas de produtos do mar a trav茅s do museo Anfaco. O f铆o argumental son obxectos e documentos da colecci贸n do museo da conserva e a publicaci贸n div铆dese en tres bloques.

O primeiro deles 茅 sobre a orixe da colecci贸n muse铆stica e a segunda parte fai fincap茅 nos recursos t茅cnicos, cient铆ficos, hist贸ricos, publicitarios e humanos presentes no desenvolvemento do sector transformador de produtos do mar desde os seus inicios ata a actualidade. O terceiro e 煤ltimo bloque fai un breve resumo das actividades do Museo Anfaco e da fundaci贸n que o xestiona para po帽er de relevo a dimensi贸n do museo.

Esta publicaci贸n 茅 unha das acci贸ns que se enmarca dentro do convenio de colaboraci贸n do ano 2019 entre a Conseller铆a do Mar e Anfaco e que ten como obxectivo o desenvolvemento de acci贸ns de promoci贸n das conservas de peixes e mariscos e a mellora da s煤a comercializaci贸n.

Comentar noticia

Your email address will not be published.