A Xunta xa ten aboado 7,4 millóns de euros de axudas a autónomos e hostaleiros

O vicepresidente primeiro da Xunta, Alfonso Rueda, o conselleiro de Sanidade, Julio García Comesaña, e a conselleira de Emprego e Igualdade, María Jesús Lorenzana, mantiveron hoxe unha nova reunión co sector da hostalería

A Xunta xa ten aboado 7,4 millóns de euros da liña de axudas dirixida a autónomos con ou sen persoal a cargo, da que tamén poden beneficiarse os hostaleiros. Trátase da primeira das tres liñas do Plan de rescate da Xunta. As axudas das outras dúas liñas -microempresas e a específica destinada á hostalería-, que se convocaron despois, comezarán a pagarse esta mesma semana.

Ese foi un dos principais temas tratados hoxe nunha nova reunión semanal da Xunta con representantes do sector da hostalería, na que participaron o vicepresidente primeiro, Alfonso Rueda, o conselleiro de Sanidade, Julio García Comesaña, e a conselleira de Emprego e Igualdade, María Jesús Lorenzana.

Tal e como explicou o vicepresidente, durante a reunión chegouse tamén ao compromiso de “axilizar aínda máis” o pagamento destas axudas, para que “os cartos cheguen nestes momentos, cando máis se necesitan”.

Ademais da axilidade na xestión á hora de pagar as axudas, outro dos compromisos da Xunta foi que o proceso de solicitude fose sinxelo. Actualmente, xa se teñen rexistrado máis de 37.800 solicitudes en total para os tres programas, o que amosa o interese nestas liñas e a facilidade da súa tramitación.

Outro dos temas que se trataron na reunión foron os cribados na hostalería, que teñen como fin ofrecer a máxima seguridade a traballadores e clientes. Xa están comezando a realizarse en diversas áreas sanitarias, coa prioridade posta no persoal da hostalería dos establecementos abertos ao público. “Comezaron os cribados e aceleraranse nos próximos días”, precisou Rueda, que engadiu que se irán deseñando en función da información proporcionada polas asociacións de hostalería.

Cómpre recordar que a hostalería volveu abrir en Galicia, con distintas condicións en función da situación sanitaria da zona. Así,a hostalería pode abrir ata as 17,00 horas co 50% de aforo no exterior nas condicións máis restritivas, pero pode chegar ao 50% de aforo no interior e ao 75% no exterior no escenario menos restritivo actualmente vixente.

Liñas de axudas activas

A Xunta habilitou un Plan de rescate para persoas traballadoras autónomas, microempresas e o sector hostalería. En concreto, estas liñas están dirixidas a autónomas e autónomos con e sen persoal a cargo, a microempresas e autónomos con persoal contratado e a establecementos hostaleiros pechados desde a implantación das medidas sanitarias do pasado mes de outubro. Todas as axudas son complementarias e acumulables entre si polo que, no caso dos autónomos con establecementos hostaleiros, as contías das axudas poderán chegar ata os 9.200 euros, cifras que sitúan a Galicia á cabeza das comunidades autónomas en canto aos apoios dispensados a este sector.

Cómpre ter en conta, ademais, que os establecementos hostaleiros ubicados nos concellos máis afectados co nivel máis alto de restrición -coa posibilidade de abrir soamente as terrazas ao 50% ata as 17,00 horas- poden seguir optando as axudas previstas nas tres liñas do Plan de rescate deseñado para apoiar a persoas autónomas, microempresas e, de xeito máis específico, ao sector hostaleiro. Neste último caso, a liña de axuda urxente aos establecementos pechados por normativa sanitaria adaptouse ás novas restricións e segue a contemplar como posibles beneficiarios aqueles empresarios hostaleiros a quen non se lle permita abrir o interior do local.

Ademais, o sector da hostalería tamén ten xa á súa disposición unha convocatoria de axudas para financiar a instalación de terrazas e a adquisición de material para a recollida de comida ou envío a domicilio, ademais dunha liña de créditos con xuros baixos destinada aos sectores especialmente afectados.

Chamamento á responsabilidade

Na reunión abordouse tamén á necesidade de seguir facendo un chamamento á responsabilidade de todos á hora de cumprir as normas sanitarias, “por suposto no ámbito privado, pero tamén nos locais que van abrindo”.

Ao respecto, o vicepresidente mostrou a súa confianza na responsabilidade dos hostaleiros, “que son os primeiros interesados”; dos clientes; e tamén das forzas e corpos de seguridade, a quen a Xunta xa pediu que faga fincapé na vixilancia dos contornos da hostalería.

Por último, Xunta e representantes da hostalería compartiron a “inquedanza” que está a provocar a tardanza do Goberno central á hora de poñer en marcha o “tantas veces comprometido” Plan de choque a nivel estatal para axudar á hostalería. O vicepresidente realizou, unha vez máis, un chamamento para que cheguen tamén estas axudas, que son “imprescindibles”.

Noticias de última hora en Vigo. Te contamos todo lo que sucede en nuestra ciudad. Desde los sucesos más relevantes hasta artículos de opinión y de interés.

SIGUENOS EN TELEGRAM

Comentarios (0)
Publicar comentario