Animan á UVigo a seguir a Coimbra con menos carne en comedores

O reitor xustifica a medida dentro do seu plan para alcanzar a neutralidade de emisións de carbono en 2030
Publicado por o día 26/09/2019 na sección de Galicia,Universidade de Vigo,Vigo

Animan á UVigo a seguir a Coimbra con menos carne en comedores

Unha hamburguesa de vacún estándar consome unha media de 1695 litros de auga para a súa elaboración, dependendo de onde se fabrique, como sinala na súa páxina web o Programa das Nacións Unidas para o Medio Ambiente, explicando que se as vacas formasen un país “sería o terceiro en emisións de gases de efecto invernadoiro”.

Seguindo estes criterios seguramente a Universidade de Coimbra anunciou de maneira recente que eliminaría as preparacións con carne de vaca das súas cantinas nas diferentes Facultades, unha formulación que o propio Reitor defende como unha das primeiras medidas para que a institución alcance a neutralidade de emisións de carbono en 2030, como parte dunha estratexia de traballo máis ampla.

A Asociación Animalista Libera aplaudiu esta iniciativa da administración universitaria deste municipio luso e animou ás institucións académicas superiores de Galicia, como a Universidade de Vigo, a traballar sobre plans contra a crise climática que inclúan formulacións nesta liña, lembrando que a gandería intensiva é responsable da deforestación e do desprazamento de comunidades indíxenas para crear enormes extensións de pastos, como sucede na Amazonia.

Os animalistas subliñan que é necesario que as Universidades, como espazos educativos e de debate, tamén se somen ao desenvolvemento de medidas, como podería ser a redución da oferta de produtos de orixe animal, a creación de opcións 100% vexetais como xa se xeneralizou noutras institucións, como Lisboa ou Valladolid, e un exercicio de concienciación sobre os hábitos da poboación estudante.

Neste sentido LIBERA! lembra que mantén unha campaña aberta para lograr que os comedores escolares inclúan un menú 100% vexetal como posibilidade para que alumnas e alumnos veganos poidan escoller con igualdade de oportunidades e seguir cos seus compañeiros durante estes momentos, medida que xa está amparada por Lei en países como Chile, Portugal ou Reino Unido.

A iniciativa dos defensores dos animais foxe de imposicións para concienciar acerca da alimentación e o seu papel no planeta e sobre os seres vivos aos que afecta un sistema actual megaintensivo que esixe máis produción cárnica e láctea afogando aos produtos en favor dos beneficios de grandes corporacións.

Comentar noticia

Your email address will not be published.