Ethel V√°zquez avanza o inicio a finais de ano das obras do Centro Integral de Sa√ļde no Barrio da Residencia de Lugo, onde a Xunta investir√° m√°is de 30 mill√≥ns de euros para facer desta zona unha referencia en servizos aos cidad√°ns

V√°zquez Mourelle concreta que as empresas interesadas nesta actuaci√≥n poder√°n presentar as s√ļas ofertas ata o d√≠a 31 de xullo
Publicado por o d√≠a 26/06/2019 na sección de Galicia,Lugo,Sanidad

Ethel V√°zquez avanza o inicio a finais de ano das obras do Centro Integral de Sa√ļde no Barrio da Residencia de Lugo, onde a Xunta investir√° m√°is de 30 mill√≥ns de euros para facer desta zona unha referencia en servizos aos cidad√°ns

A conselleira de Infraestruturas e Mobilidade, Ethel V√°zquez, xunto co delegado territorial da Xunta en Lugo, Jos√© Manuel Balseiro, e o xerente da Xesti√≥n Integrada de Lugo, Ram√≥n Ares, avanzou o inicio a finais de ano das obras do Centro Integral de Sa√ļde do Barrio da Residencia, onde a Xunta investir√° m√°is de 30 mill√≥ns de euros para converter a zona nunha referencia en servizos √° cidadan√≠a.

V√°zquez Mourelle presentou o primeiro edificio do Barrio da Residencia, licitado hoxe por 12 mill√≥ns de euros. Explicou que esta actuaci√≥n √© promovida pola Conseller√≠a de Sanidade, pero se executar√° desde a Conseller√≠a de Infraestruturas e concretou que as empresas interesadas poder√°n presentar as s√ļas ofertas ata o d√≠a 31 de xullo.

Detallou que esta nova infraestrutura aproveita o antigo hospital materno-infantil, mantendo a s√ļa finalidade sanitaria. Tr√°tase dun edificio de m√°is de 8.000 metros cadrados, distribu√≠dos en 6 plantas e que contar√° con centro de sa√ļde, servizo de PAC e urxencias, √°rea para Sa√ļde Mental e unha base para o 061.

A responsable de Infraestruturas concretou un prazo de execuci√≥n de 20 meses para o que ser√° o primeiro Centro Integrado de Sa√ļde de Galicia. Destacou os espazos de circulaci√≥n e de zona de espera, xa que ter√°n grandes entradas de luz natural e vistas, buscando sempre unha imaxe limpa e innovadora para aportar unha visi√≥n dun edificio m√°is moderno e actual.

Ademais, esta actuaci√≥n no CIS de Lugo enc√°rgase tam√©n de definir a urbanizaci√≥n do √°mbito do edificio e as s√ļas √°reas de contacto coa cidade co obxectivo de reordenar os accesos ao novo centro sanitario.

Apuntou que esta intervenci√≥n para estar completa precisa da implicaci√≥n do Concello de Lugo, para o que √© necesario intervir de xeito acorde nas r√ļas adxacentes a este √°mbito e prever unha mobilidade axeitada para cando os novos servizos entren en funcionamento.

A intervenci√≥n forma parte do proxecto do Goberno galego neste barrio, que incl√ļe edificaci√≥ns para servizos p√ļblicos, fundamentalmente do √°mbito socio-sanitario como este centro de sa√ļde e a nova residencia da 3¬™ idade, promovida pola Conseller√≠a de Pol√≠tica Social e que se levantar√° sobre parte da parcela do antigo hospital que se est√° demolendo.

Esta actuación tamén incluirá a dotación da zona de aparcamento de todo o ámbito, xa que está previsto que se habiliten máis de 100 prazas baixo o que será a futura residencia.

Proxecto ambicioso na Residencia

Ethel V√°zquez subli√Īou que o centro de sa√ļde √© o primeiro edificio a rehabilitar neste Barrio da Residencia, co que se marca un novo fito para lograr o obxectivo final de recuperar unha zona con moito valor para os lucenses despois de que, hai oito anos, se fixera efectivo o traslado do antigo Hospital Xeral ao novo HULA.

Salientou que esta aposta do Goberno galego se traduce nun investimento total de m√°is de 30 mill√≥ns de euros para po√Īer √° disposici√≥n dos lucenses case 21.000 metros cadrados dun novo espazo social no barrio.

Concretou que se contemplan, entre outros servizos, unha nova residencia de maiores, unha comisaría, unha oficina de emprego, unha central de biomasa -que dará servizo ao complexo-, e un centro de emprendemento, ao tempo que se xeran zonas verdes que garanten unha integración de calidade neste entorno.

Sinalou que se manter√° a est√©tica e se eliminar√°n as barreiras que impiden conectar d√ļas zonas da cidade, ao conectar a r√ļa Serra de Outes coa r√ļa Orqu√≠dea a trav√©s dun espazo m√°is humano e agradable.