Execut√°ndose as obras de mellora da accesibilidade do ximnasio municipal de Cabanelas

Publicado por o d√≠a 15/03/2019 na sección de Galicia,Ribadumia

Execut√°ndose as obras de mellora da accesibilidade do ximnasio municipal de Cabanelas

O Concello de Ribadumia informa que deron comezo as obras para a mellora da accesibilidade ó ximnasio municipal de Cabanelas (Ribadumia).

Esta actuaci√≥n supor√° unha inversi√≥n de 36.026,85 ‚ā¨ e ser√° financiada con fondos propios do Concello. Obra que mellorar√° o uso e desfrute tanto do Club N√°utico o Mu√≠√Īo como dos veci√Īos que se acheguen √° √°rea recreativa do Umia, √≥ ximnasio municipal ou a piscina, posto que supor√° unha mellora para os servizos que al√≠ se prestan.

Esta área recreativa é así unha das zonas que o equipo de goberno está a impulsar polo seu valor natural o que hai que engadir que esta no entorno do Paseo Fluvial do Río Umia.

Estas actuaci√≥ns ve√Īen a supor unha modificaci√≥n para o acceso existente ata o de agora que consiste nun espazo entre o edificio do ximnasio e o edificio da piscina que est√° pavimentado con baldosa hidr√°ulica. √≥ cal se pode acceder desde a zona axardinada, a car√≥n do r√≠o Umia, mediante unha escaleira ou mediante unha rampla de acceso para discapacitados. A este espazo existente entre os dous edificios tam√©n se pode acceder desde a entrada √° √°rea recreativa, xunto √° estrada EP-9501.

Este espazo entre os edificios est√° a unha altura intermedia entre a zona axardinada (planta baixa do edificio do ximnasio) e a planta alta do edificio, onde se sit√ļan o ximnasio e a cafeter√≠a As√≠ mesmo, nesta zona hai outro acceso √° planta alta do edificio do ximnasio, que son as escaleiras que soben directamente desde a zona axardinada √° cafeter√≠a.

As melloras consistirán en instalar unha pasarela de acceso para discapacitados que arranque da plataforma existente entre os dous edificios, acaroada ó edificio do ximnasio, hasta chegar a esquina do edificio á mesma altura da planta alta do edificio.

En este punto a rampla conectará con unha plataforma que se estenderá por todo o fronte do edificio do ximnasio cara á zona axardinada, e conectará coa escaleira existente de acceso á cafetería. Esta plataforma cumpre a dobre función de servir de acceso á planta alta do edificio e de terraza da cafetería.