Feijóo constata o potencial de crecemento do sector vitivinícola e anima a seguir impulsando o futuro do rural galego

Recorda que Galicia conta hoxe con máis de 13.000 viticultores e 461 adegas que conforman un sector que factura, nun ano medio, máis de 200 millóns de euros
Publicado por o d√≠a 14/05/2019 na sección de Alimentaci√≥n

Feijóo constata o potencial de crecemento do sector vitivinícola e anima a seguir impulsando o futuro do rural galego

O presidente do Goberno galego, Alberto N√ļ√Īez Feij√≥o, constatou hoxe, durante unha visita √°s novas instalaci√≥ns no Pazo de Toubes da adega Vi√Īa Costeira, o potencial de crecemento do sector vitivin√≠cola e animou a seguir impulsando o futuro do rural galego.

‚ÄúEstamos diante dunhas instalaci√≥ns reflexo do potencial de crecemento dos vi√Īos galegos non s√≥ pola s√ļa produci√≥n sen√≥n tam√©n polo interese que xera a cultura vitivin√≠cola‚ÄĚ, aseverou, lembrando que esta adega conta con 528 socios e 300 provedores, tendo un papel esencial no conxunto de industrias inscritas no Consello Regulador da D.O. Ribeiro.

Ao longo da s√ļa intervenci√≥n, o responsable do Executivo auton√≥mico resaltou que o vitivin√≠cola √© o sector agroindustrial m√°is exportador e recordou que Galicia conta hoxe con m√°is de 13.000 viticultores e 461 adegas que conforman un sector que factura, nun ano medio, m√°is de 200 mill√≥ns de euros.

‚ÄúO modelo √© acreditar calidade, acreditando calidade e mantendo a produci√≥n facturarase m√°is e xerarase m√°is emprego o que implicar√° m√°is poboaci√≥n para o rural, que empezar√° a arrancar pouco a pouco‚ÄĚ, abundou.

Así mesmo, reiterou a importancia do traballo conxunto para alcanzar maiores cotas de profesionalización, xerar sinerxías con outros eidos como o turismo ou a gastronomía e apostar pola diferenciación e singularidade.

Feij√≥o conclu√≠u salientando que o Ribeiro demostrou que apostar polas ra√≠ces √© un acerto que nos impulsa con m√°is forza cara ao futuro. Non en van a s√ļa calidade e o seu encanto permanecen inalterables e te√Īen un potencial maior grazas ao traballo dos viticultores que recuperaron a tradici√≥n sen renunciar a adaptala ao noso tempo. Un proceso que redundou na s√ļa competitividade e no seu reco√Īecemento.