Máis de 5.000 tapas galegas degustadas no Tast a la Rambla de Barcelona, un dos eventos gastronómicos máis destacados do ano

Combinando tradición con innovación, foron servidas polo restaurante Arume, do grupo ao que pertence o Louro, do Centro Galego de Barcelona, que apoiou a iniciativa.
Publicado por o día 17/06/2019 na sección de Turismo

Máis de 5.000 tapas galegas degustadas no Tast a la Rambla de Barcelona, un dos eventos gastronómicos máis destacados do ano

Máis de cinco mil tapas de cociña galega, concretamente cinco mil cincocentas, foron degustadas na sexta edición do festival culinario Tast a la Rambla, un dos eventos gastronómicos máis destacados do ano, que se clausurou en Barcelona a pasada semana. Co apoio do Centro Galego de Barcelona, o restaurante Arume, do mesmo grupo ao que pertence o Louro, do propio Centro,
contou cun stand no que se serviu un en el que se serviu un “Tartar de loura galega, pan de centeo, cenoria e herbas nórdicas”, un prato que combinaba tradición culinaria de Galicia con innovación e orixinalidade.

Esa combinación creativa é unha constante nos restaurantes do grupo, capitaneado polo chef galego Manu Núñez e no que, ademais do Arume e o Louro, se integran o Cera23 e o Viana, todos eles referentes na oferta gastronómica de Barcelona. Tast a la Rambla reúne aos cociñeiros e establecementos máis prestixiosos, tanto en cociña tradicional coma de autor, metropolitana, tapas e pastelería. Nesta edición bateuse o récord de asistentes do ano pasado, chegando aos 670.000 e ás 190.000 degustacións. O evento incluíu un concurso de tapas; obradoiros impartidos por
cociñeiros, pasteleiros e sumilleres; exposicións de fotografía, arquitectura, deseño, vídeo e activismo; actuacións musicais e outras actividades.