Feij贸o avoga por que o Centro de Hostaler铆a de Galicia siga sendo para Arxentina un referente como xa o 茅 na actualidade en materia de xesti贸n hostaleira

Ref铆rese ao Obradoiro de Sabores como un exemplo dese t谩ndem: produtos de calidade e coci帽eiros tam茅n de calidade e de prestixio, 鈥渜ue conforma a Galicia Calidade que queremos鈥
Publicado por o d铆a 22/09/2019 na sección de Xunta de Galicia

Feij贸o avoga por que o Centro de Hostaler铆a de Galicia siga sendo para Arxentina un referente como xa o 茅 na actualidade en materia de xesti贸n hostaleira

O presidente da Xunta, Alberto N煤帽ez Feij贸o, avogou hoxe por que o Centro Superior de Hostaler铆a sigan sendo para Arxentina un referente como xa o 茅 na actualidade o CSHG en materia de xesti贸n hostaleira.

Durante o acto de inauguraci贸n do Obradoiro de Sabores en Mar del Plata, Feij贸o expresou o convencemento de que esa relaci贸n sair谩 fortalecida trala celebraci贸n deste evento, pero tam茅n a trav茅s da colaboraci贸n que o centro de hostaler铆a mant茅n con este pa铆s desde a s煤a creaci贸n. Non en van, desde 2017 deuse un paso m谩is coa sinatura dun convenio entre a Xunta e a Federaci贸n Empresarial Hotelera de la Rep煤blica Argentina (FEHGRA), para que o CSHG fose o centro de referencia en materia de direcci贸n e xesti贸n hostaleira e de capacitaci贸n para os seus directivos.

O titular do Executivo galego referiuse a este obradoiro de sabores como unha oportunidade para amosar o que os galegos fan cada d铆a, 鈥渜ue non 茅 outra cousa que apostar pola calidade鈥. 鈥淎 nosa marca 茅 Galicia, e Galicia 茅 sin贸nimo dun lugar onde as cosas se coidan. Galicia Calidade鈥, dixo, incidindo en que a gastronom铆a 茅 unha das maiores oportunidades coas que conta a Comunidade para logralo.

Durante o acto de inauguraci贸n, Feij贸o destacou a habilidade e o co帽ecemento de Daniel Guzm谩n, ao mando deste obradoiro, refer铆ndose a el como 鈥渃laro expo帽ente dese t谩ndem: produtos de calidade e coci帽eiros tam茅n de calidade e de prestixio, que conforma a Galicia Calidade que queremos鈥, dixo, subli帽ando o obxectivo de reeditar en Mar del Plata o 茅xito do ano pasado en Bos Aires, cando se tivo que incrementar o n煤mero de prazas dispo帽ibles, con m谩is de 230 asistentes.

Nesta mesma li帽a resaltou que a comunidade conta con 35 produtos amparados por Denominaci贸n de Orixe Protexida e Indicaci贸n Xeogr谩fica Protexida, e avalados pola UE pola s煤a calidade e diferenciaci贸n de orixe Galicia. Ademais de ter 11 restaurantes con Estrela Michel铆n, m谩is de 20 Bib Gourmand, 35 Soles Repsol e 61 distinci贸ns Q de Calidade. 鈥淓 tres das catro provincias est谩n entre as 20 m谩is importantes de Espa帽a pola s煤a gastronom铆a鈥, engadiu.

O presidente da Xunta, que iniciou a xornada do venres cun encontro co Intendente de Mar del Plata, Carlos Arroyo, durante o cal foi nomeado visitante notable, rematar谩 o d铆a cunha visita 谩 exposici贸n Rosal铆a de Jos茅 Solla, no Museo de Arte Contempor谩neo, e cunha cea coa colectividade galega da cidade.

Comentar noticia

Your email address will not be published.