O Banco de Alimentos inaugura unha nova nave coa que pretende dar resposta ás situacións actuais de pobreza

Responsables e voluntarios da entidade, percorreron as instalacións recentemente estreadas acompañados polo alcalde de Vigo, Abel Caballero, e o membro do comité executivo da Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL), Anxo Crespo, entre outras autoridades que acudiron ao acto
Publicado por o día 23/10/2018 na sección de Galicia,Vigo

O Banco de Alimentos inaugura unha nova nave coa que pretende dar resposta ás situacións actuais de pobreza
A Fundación Provincial Banco de Alimentos inaugurou hoxe de maneira oficial a súa nova nave situada na Avenida Alcalde Lavadores, número 102, coa que se pretende dar resposta ás situacións actuais de pobreza.
 
Ao acto, presidido polo máximo responsable da ONG, Pedro Pereira, acudiron, entre outras autoridades, o alcalde Vigo, Abel Caballero, e o membro do comité executivo da Federación Española de Bancos de Alimentos ( FESBAL), Anxo Crespo. Na comitiva participaron tamén outros responsables e voluntarios da entidade.
 
Os asistentes percorreron as instalacións recentemente estreadas coñecendo, de primeira man, as dúas cámaras frigoríficas, o espazo
 
habilitado para os pedidos e entrega de comida ás entidades homologadas, así como os andeis, a maioría bastante desabastecidas a estas alturas do ano.
 
Optimizar recursos nunha mesma nave Durante o acto, o presidente do Banco de Alimentos, Pedro Pereira, informou que cos 2.100 metros cadrados mellórase substancialmente a capacidade loxística, xestión e a repartición dos alimentos. Ata antes do verán, a ONG operaba non só desde a súa nave de San Pedro de Sárdoma senón, tamén, desde outras dúas naves onde almacenaba os produtos doados e recibidos durante as distintas Operacións Quilo, incluíndo a Gran Recollida Solidaria.
 
Segundo Pereira, trátase de optimizar os recursos cos que conta o Banco de Alimentos e tratar de axuntar nun mesmo almacén todo o labor solidario co fin de seguir axudando ás 25.000 persoas con dificultades ás que chega na provincia.
 
“A pesar de que os índices de recuperación económica parecen mellorar, a axuda que seguen demandando as entidades ás que axudamos non diminuíu e, en moitos casos, a necesidade hase cronificado”, indicou o presidente da ONG, á vez que lembrou que desde a nave de Vigo e a de Pontevedra repártense diariamente unha media de 6.000 quilos de alimentos. “Existe un novo status de persoas de entre 40 e 50 anos que, aínda que estean a traballar, tamén acoden a solicitar axuda por non poder chegar a fin de mes”, lamentou Pereira, quen asegurou que desde a fundación “non podemos mirar para outro lado”.
 
Así mesmo, o representante de FESBAL mostrou a súa confianza en que as novas instalacións da entidade “axuden no posible a agrandar o bo facer do Banco de Alimentos”, á vez que felicitou aos seus voluntarios porque “facer fronte á tarefa de mellorar as condicións dos máis necesitamos é un compromiso de todos”.
 
Captación de voluntarios para a Gran Recollida Solidaria Pola súa banda, o alcalde vigués sinalou que o maior desexo sería “que os Bancos de Alimentos non fosen necesarios na nosa sociedade” porque iso sería indicativo de que todas as persoas gozarían dos mesmos dereitos
 
en canto a unha alimentación básica refírese. Por iso, Caballero aproveitou o acto para facer un chamamento á cidadanía para participar na próxima Gran Recollida Solidaria porque “o gran corazón do Banco de Alimentos mobilízanos a todos e a todas”.
 
Os próximos 30 de novembro e 1 de decembro, o Banco de Alimentos celebrará por sexto ano consecutivo a súa Gran Recollida Solidaria, a acción de maior envergadura coa que, novamente, quérese abastecer as necesidades básicas de alimentos para, polo menos, ata a primavera.
 
Para poder levar a cabo con éxito dita cita solidaria, a ONG necesita contar coa participación duns 2.000 voluntarios en toda a provincia, un chamamento que aproveitou para lanzar o alcalde vigués.
 
Durante 2017, a Fundación Provincial Banco de Alimentos de Vigo repartiu 1,9 millóns de quilos de comida (1.896.676 quilos) e nos seis primeiros meses deste 2018, entregáronse xa preto de 1,2 millóns de quilos de comida (1.122.815 quilos).
 
A entidade apolítica e aconfesional dedica os seus esforzos para facer cumprir un dos dereitos humanos máis fundamentais: o acceso a unha alimentación suficiente, segura e saudable. Na actualidade, entrega axuda a uns 150 colectivos sociais que, á súa vez, distribúena ás persoas con dificultades na provincia.

Comentar noticia

Your email address will not be published.