O CCVV inicia a licitaci贸n para as obras de rehabilitaci贸n de Berb茅s 29 e San Francisco 15 por 1,5 mill贸ns de euros

A presidenta do Consorcio Casco Vello e delegada territorial da Xunta, Corina Porro, sinala que se intervir谩 sobre unha superficie 煤til superior aos 1.000 metros cadrados
Publicado por o d铆a 04/06/2020 na sección de Galicia,Vigo,Xunta de Galicia

O CCVV inicia a licitaci贸n para as obras de rehabilitaci贸n de Berb茅s 29 e San Francisco 15 por 1,5 mill贸ns de euros

A presidenta do Consorcio Casco Vello de Vigo (CCVV) e delegada territorial da Xunta de Galicia, presidiu hoxe por videoconferencia o Comit茅 Executivo do ente rehabilitador que deu o seu visto e prace 谩 licitaci贸n de dous novos proxectos no barrio hist贸rico de Vigo. Unha operaci贸n que supor谩 a rehabilitaci贸n por un importe de 1,5 mill贸ns de euros das edificaci贸ns da r煤a Berb茅s 29 e San Francisco 15.

Segundo informou, esta operaci贸n supor谩 unha intervenci贸n sobre uns 1.000 metros cadrados de superficie 煤til e permitir谩 aumentar en seis as novas vivendas nesta zona, as铆 como dispor doutro local comercial.

Xa m谩is polo mi煤do, a representante auton贸mica sinalou que a intervenci贸n en Berb茅s 29 afecta en realidade 谩 agrupaci贸n de tres edificios 鈥揃erb茅s 29, Berb茅s 31 e Poboadores 40- adquiridos no seu d铆a polo CCVV o que supor谩 unha das maiores intervenci贸ns acometidas por este organismo no barrio mari帽eiro vigu茅s. Dar谩 lugar a unha edificaci贸n cunha superficie total constru铆da de 795,70 metros cadrados distribu铆dos en sete niveis, con catro vivendas e un local comercial. O orzamento b谩sico de licitaci贸n neste caso 茅 de m谩is de 1.127.360 euros.

Pese a s煤a consideraci贸n como unha 煤nica intervenci贸n, o proxecto -elaborado polo estudo do arquitecto Javier V谩zquez Fern谩ndez- sinala como un dos seus puntos b谩sicos o mantemento da diferenciaci贸n dos edificios que a configuran, a fin de manter a s煤a integraci贸n na peculiar contorna urban铆stica do Berb茅s. Para iso respectaranse os accesos desde as d煤as r煤as cara 谩s que abre as s煤as fachadas esta promoci贸n. Deste modo, l贸grase a integraci贸n vertical das vivendas, zonas com煤ns e zona comercial a trav茅s dun ascensor e unhas escaleiras interiores que permitir谩n salvar o importante desnivel entre a entrada pola praza do Berb茅s e a da r煤a Poboadores.

O respecto 谩 tipolox铆a das fachadas propias do leste tradicional do barrio vigu茅s 茅 outro dos elementos tidos en conta no proxecto, segundo destacou Corina Porro. Para iso conservarase o caracter铆stico soportal mari帽eiro da planta baixa e recuperarase un oco cegado na planta primeira, adapt谩ndose os traballos de canter铆a e carpinter铆a necesarios para a recuperaci贸n do conxunto aos condicionantes establecidos polo PEPRI do Casco Vello.

En canto 谩 distribuci贸n da planta baixa, situada ao nivel da Praza do Berb茅s, aloxar谩 zonas com煤ns e un local comercial de 77,10 metros cadrados . Na primeira planta estar谩n situados catro rochos, zonas com煤ns e unha vivenda de 97,35 metros cadrados, dotada cun dormitorio e un ba帽o. As plantas segunda e terceira aloxar谩n unha vivenda cada unha delas, ambas de dous dormitorios e dous ba帽os e unha superficie de 135,75 e 112,5 metros cadrados respectivamente. A 煤ltima das vivendas ser谩 un triplex de 98,80 metros cadrados, tam茅n dotado con dous dormitorios e dous cuartos de ba帽o, que se distribuir谩 entre as plantas cuarta, quinta e sexta.

San Francisco 15

A segunda das intervenci贸ns corresponde a San Francisco 15, un edificio adquirido en setembro de 2018 e que debido ao seu mal estado de conservaci贸n tivo que ser baleirado, mant茅ndose tan s贸 en p茅 na actualidade as d煤as fachadas frontais cara 谩s r煤as San Francisco e Poboadores, a fachada lateral cara a un canell贸n con escaleiras que comunica as citadas v铆as e a parede medianeira.

Esta actuaci贸n exponse cun orzamento base de licitaci贸n de 369.812,05 euros para, de acordo co proxecto elaborado polo arquitecto Rafael Cabeza Rey-Stolle, dar谩 lugar a d煤as novas vivendas tipo d煤plex, con acceso independente para cada unha delas, distribu铆das entre a planta baixa e os tres niveles superiores do edificio, tal e como subli帽ou a presidenta do Consorcio Casco Vello de Vigo.

Ambas as vivendas div铆dense nunha zona de d铆a, situadas nas plantas inferiores e onde se atopar谩n un sal贸n-comedor-coci帽a, un aseo e un lavadoiro- tendal, e zona de noite formada por tres dormitorios e un ba帽o e situadas nas plantas superiores.

A vivenda A, distribu铆da entre a planta baixa e a primeira altura, ter谩 unha superficie 煤til de 110,84 metros cadrados e 谩 mesma accederase polo lateral do edificio. A denominada vivenda B, 谩 que se acceder谩 desde a r煤a Poboadores, ten unha distribuci贸n similar e unha superficie 煤til de 119,74 metros cadrados. Ambas contar谩n, ademais, cun pequeno balc贸n.

Comentar noticia

Your email address will not be published.