Presentación da 5ª Edición do Concurso de Tapas de Vigo “ Petisquiño”

Esta mañá no Mercado do Berbés (Vigo), tivo lugar a Presentación da 5ª Edición do Concurso de Tapas de Vigo “ Petisquiño”, organizado pola Federación Provincial de Empresarios de Hostalería de Pontevedra ( FEPROHOS).
Publicado por o día 25/10/2018 na sección de Eventos,Galicia,Vigo

Presentación da 5ª Edición do Concurso de Tapas de Vigo “ Petisquiño”
Esta mañá no Mercado do Berbés (Vigo), tivo lugar a Presentación da 5ª Edición do Concurso de Tapas de Vigo “Petisquiño”, organizado pola Federación Provincial de Empresarios de Hostalería de Pontevedra (FEPROHOS).
 
Nesta edición participan 62 establecementos do sector da hostalería e restauración situados por toda a cidade de Vigo e desenvolverase entre os días 25 de outubro e 11 de Novembro.
 
Un dos principais obxectivos do concurso, é que o Petisquiño convértase nun referente no calendario gastronómico e turístico de Vigo, xunto con outros eventos xa consolidados, ampliando a oferta turística e económica da localidade e sendo un motivo máis para que os turistas visíteno e coñézano pola súa calidade culinaria, elaborada por profesionais de gran talento.
 
Desta forma, preténdese potenciar e mostrar a gran profesionalidade do sector, a través do enxeño, innovación e creatividade das propostas presentadas, nas que se emprega unha ampla variedade de produtos, que mostran a calidade e a riqueza da nosa cociña.
 
O sector turístico sofre durante os meses de Novembro e Febreiro unha minoración na actividade, e como conseguinte unha retardación do fluxo do mercado laboral e económico. Este concurso pretende con iso, diminuír a desestacionalización e que durante este período increméntese o turismo, a carga de traballo e a facturación.
 
Petisquiño emprega estratexias de márketing dixital para adaptarse ao impacto e uso das novas tecnoloxías de comunicación, co obxecto de chegar a un maior público e potenciar así o turismo de proximidade.
 
Como principais novidades deste ano é que se engade un novo criterio de valoración: a calidade do servizo. Ademais, para o sistema de votación o público deberá de selar en 5 dos locais participantes para que o voto sexa válido.
 
A elección das tapas gañadoras virá determinadas polos resultados obtidos por unha banda, das valoracións emitidas por un xurado profesional, composto por 12 profesionais relacionados co mundo da gastronomía e restauración e doutra banda, por un xurado popular, os propios cidadáns que degusten as distintas elaboracións e depositen os seus votos correctamente nas urnas destinadas para tal fin.
 
Ambos os xurados terán en conta para a súa valoración os seguintes criterios: Calidade/Prezo, Presentación, Sabor e Calidade do Servizo.
 
De todas as valoracións obteranse os seguintes premios:
 
* Premio Estrela Galicia á Mellor tapa: será a que acumule mellor puntuación, agregando as puntuacións correspondentes a Calidade/Prezo, Presentación, Sabor e Calidade do Servizo. O establecemento gañará entradas para acudir ao Salón Gourmet para dúas persoas máis unha bolsa de viaxe valorada en 500 €.
* Tapas finalistas: outorgaranse mencións ás 4 tapas finalistas.
* Premio Pazo Casanova á tapa máis popular: a que acumule máis votacións. Para iso, só serán consideradas como válidas aquelas papeletas que teñan rexistradas a visita a un mínimo de 5 establecementos.
* Premio en mercadoría valorado en 300€ + visita a adega con cata privada + cea e noite de hotel para 2 persoas.
* Agasallo de varios estoxos (vía sorteo) ao público participante.
* Premio á mellor maridaxe con Viñaredo (patrocinado por Adegas Santa Marta), a aquelas tapas que se mariden con viño Viñaredo.
* Lote de viño valorado en 300 € + visita para dúas persoas á adega (concertando datas entre ambas as partes) + noite de hotel para dúas persoas no COMPLEXO HOSTALEIRO PALADIUM.
* Agasallo de 1 MAGNUM MENCIA + cartel para sorteo entre os consumidores a aqueles locais que collan a promoción do viño.
* Premio especial: Tapa máis Riquiña
* Premio especial Tradición
* Premios especial Innovación
 

Todos estes premios están patrocinados por ESTRELA GALICIA, PAZO CASANOVA e ADEGAS SANTA MARTA (Veu Viñaredo).

O acto foi presidido por D. César C. Sánchez-Ballesteros Fernández, Presidente da Federación Provincial de Empresarios de Hostalería de Pontevedra ( FEPROHOS).

Tamén contou coa intervención de D. José Ramón Redondo, delegado de zona de Estrela Galicia, D. David Barco, en representación de Pazo Casanova, e D. Gerardo González, en representación de Adegas Santa Marta, todos eles patrocinadores do concurso.

Establecimientos participantes

A COSTIÑA DA LAXE A MORDISCOS A RETRANCA RESTAURANTE ALBAHACA PASTA BAR BAIUCA BAR PRIMAVERA BLAKC HOUSE CAFETERIA BAHIA DE VIGO CALMA CHICHA CARMENCITA CERNÉ TAPERIA CIELITO LINDO DALALATA DEMETRO LONG FOOD EL 9´99 POLBO BAR EL CORTE INGLÉS VIGO EL JULIANA ESPACIO GASTRONÓMICO EL MONO VINTAGE BAR EL SALÓN EL TALLER DE LA CARPINTERIA GALIPIZZA GARDEN GRAN CERVECERIA EL PUERTO KASTAMI´S LA BODEGA DEL ÁGUILA LA BUFONA LA CARPINTERIA RESTAURANTE LA CARTELERIA LA CENTRAL GASTRO LA CONSENTIDA LA CONTENTA LA SABROSA LA TRASTIENDA DEL CUATRO LA ULTRAMAR VIGO LADEHESA LAFAYETTE LOS 80´S VIGO LUME DE CAROZO MAJAGUA COFFEE FOOD & DRINK MALASANGRE MAMÁ CHICÓ MARÍA MANUELA MARSALA & BAMBÚ MESÓN EL ÁGUILA o CROQUE OUXO PAPARRÚA PASTELERIA CAFETERIA ROSENDO PATOURO PEPERONCINO 42 PICOFINO PIGMALION TAVERN PURA & CONCHA RESTAURANTE ALAMEDA XXI/MANHATTAN WINE &LOUNGE TABERNA MARIMORENA TAL COMO VINO TAPERIA STEFANY THE MAJESTIC TREPIA GASTRONOMIA VALDEVEZ VIGOCAFE ZOOM ZOOM CAFÉ.