O presidente do CCVV visita as obras de Subida ao Castelo 12 e Subida á Costa 5

Supoñerán un investimento próximo aos 600.000 euros e permitirá a incorporación á zona alta do Casco Vello de cinco familias
Publicado por o día 12/05/2017 na sección de Concello de Vigo,Vigo

O presidente do CCVV visita as obras de Subida ao Castelo 12 e Subida á Costa 5

O delegado dá Xunta de Galicia en Vigo e presidente do  Consorcio Casco Vello de Vigo (CCVV), Ignacio López-Chaves, realizou a mañá do xoves unha visita ás obras que este organismo, integrado nun noventa por cento pola Xunta de Galicia e en dez por cento polo Concello de Vigo , está a efectuar nas súas promocións Subida ao Castelo 12 e Subida a Costa 5, na zona alta do Casco Vello.

López-Chaves tivo ocasión de coñecer de man dous responsables de ambas as as construcións, recentemente iniciadas, o estado dás mesmas  e as suas principais características, que cun investimento próximo aos 600.000 euros permitirán a creación de cinco novas vivendas e un local comercial. O presidente do Consorcio destacou non transcurso desta visita a importacia que está a ter para a revitalización desta zona dá cidade o labor continuado do CCVV, que permitiu o asentamento na mesma dun centenar de familias desde a súa constitución en 2005. Neste sentido lembrou que nestes momentos atópanse en plena fase de adxudicación as últimas seis vivendas promovidas polo Consorcio na próxima rúa Ferrería.

En Subida ao Castelo 12 a UTE formada por Xestión Ambiental de Contratas e Construcións Orega recuperará un antigo edificio para crear catro vivendas con superficies comprendidas entre os 52 e os 77 metros cadrados;  todas contarán con acceso independente desde a rúa, dous dormitorios, salón-comedor, baño e zona de lavadoiro e tendal;  dous delas serán tipo dúplex e dous terán unha zona axardinada. O proxecto ten un orzamento de 355.000 e prevese que estea finalizada non primeiro trimestre de 2018. O edificio tivo que ser demolido tras a súa adquisición polo CCVV dado ou seu estado de abandono, pero está prevista a recuperación dá súa fachada orixinal.

A empresa Prace, Obras e Servizos, resultou adxudicataria do proxecto de Subida á Costa 5, onde crearase unha nova vivenda e un local comercial. A vivenda, situada na primeira planta,  terá unha superficie útil de 70 metros cadrados e dispoñerá de 2 dormitorios, salón-comedor-cociña, baño e lavadoiro-tendal. Pola súa banda o local comercial ten prevista unha superficie lixeiramente superior aos 95 metros cadrados, divididos en planta baixa e souto. O proxecto ten un orzamento de 201.000 e tamén está prevista a súa conclusión  para que poida realizarse ou concurso de adxudicación non primeiro trimestre de 2018.