Ingredientes, la clave de cualquier éxito hostelero

Si hay algo que ha caracterizado siempre España, ese ha sido el mundo de la hostelería. La riqueza de los ingredientes de la famosa Dieta Mediterránea ha sido reclamo para millones de turistas cada año, pero también es parte del día a día de la sociedad. “Para los locales que preparan comidas es vital la […]

Piden unha normativa que limite a publicidade de alimentos non saudables dirixida aos nenos

Os nenos reciben infinidade de mensaxes de alimentación pouco saudable, a maioría deles procedentes dunha publicidade protagonizada polos seus debuxos preferidos, vinculada a premios ou agasallos, ou con cores e cancións rechamantes dirixidos a chamar a súa atención. Pero os nenos non teñen o xuízo necesario para saber o que lles convén, só o que […]

O 73% dos españois xa toma decisións de consumo por motivos éticos ou sustentabilidade

A Organización de Consumidores e Usuarios (OCU), en colaboración co Foro NESI de Nova Economía e Innovación Social, realizou un estudo no que se analiza como son os consumidores de hoxe, cal é a súa relación coas novas economías (circular, verde, colaborativa, social e solidaria, feminista, finanzas éticas…), con que barreiras atópanse, e cales son […]

Los mejores servicios de tuppers a domicilio (según sus propios clientes)

Probablemente hayas oído alguna vez hablar de los servicios de tuppers a domicilio. Se trata de un innovador servicio de comida envasada en tuppers enviada a domicilio para ayudarnos a comer mejor cada día accediendo a una oferta amplia y muy competitiva en precio. No estamos hablando de comida precocinada como la que podemos encontrar en […]

Cinco grandes adegas acapararon o 43% das axudas á reestruturación do viñedo na Galiza de 2018

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publicaba a resolución das axudas aos plans de reestruturación e reconversión da viña en Galicia o pasado 15 de xaneiro. Tras unha primeira análise temos que concluír que, do mesmo xeito que na pasada convocatoria destas subvencións, son as grandes adegas as grandes beneficiadas en detrimento das pequenas e […]

A Xunta desenvolve unha aplicación móbil para a clasificación de canais de vacún

A Consellería do Medio Rural vén de crear unha aplicación móbil deseñada para axudar aos operarios dos matadoiros á hora de clasificar os canais de vacún. A aplicación, denominada SEUROBov_Imaxes, consiste na adaptación ao dixital dos tradicionais trípticos editados como guías de referencia para a clasificación de canais, seguindo o modelo europeo. O autor desta […]

Detectan proteínas de leite non declaradas en xeados de vainilla Bon Ice Dark de Bonvita, alerta FACUA

FACUA-Consumidores en Acción avisa da detección de proteínas de leite non declaradas en xeados de crema de crema de vainilla recubertos de chocolate Bon Ice Dark, da marca Bonvita. Trátase dun produto fabricado en Países Baixos que consiste nunha caixa de cartón de seis unidades envasadas en bolsas individuais de 100 gramos cada unha.   […]

Os galegos comen de media 80 gramos de pan ao día, con Lugo á cabeza e Pontevedra a que menos

O consumo medio diario de pan en Galicia sitúase arredor dos 80 gramos, segundo se desprende da investigación realizada polo graduado en Nutrición Humana e Dietética na Facultade de Ciencias do campus de Lugo Jesús Fernández Cruces no marco do seu Traballo de Fin Grao, un estudo que vén de ser galardoado na primeira edición dos premios […]

Medio Rural achega 4,25 millóns de euros para fomentar a transformación e elaboración dos produtos vitícolas

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe a orde da Consellería do Medio Rural pola que se establecen as bases reguladoras das axudas para investimentos que permitan a elaboración e comercialización de produtos vitícolas para o período 2019-2023, financiadas polo Fondo Europeo Agrícola de Garantía (Feaga). Estas subvencións aumentan este ano o seu orzamento máis dun […]

El auge mundial de los productos sin gluten

Según las últimas estimaciones, la demanda mundial de productos sin gluten aumentará un 5% anual hasta el 2021. Un auge que viene determinado por una mayor prevalencia, por la creciente implicación de las grandes compañías de alimentación por ofrecer estos artículos y por la enorme tendencia que se vive actualmente en cuanto a los productos […]

Demanda enfermeiras nos centros escolares para acabar coa obesidade infantil

España é o segundo país europeo cunha maior porcentaxe de nenos e nenas obesos, os cales corren un maior risco de ter unha mala saúde na adolescencia e na idade adulta. Unha realidade ante a que o Sindicato de Enfermería, SATSE, reclamou medidas efectivas ás distintas administracións públicas para que os menores adquiran hábitos de […]

Recomendan desconfiar dos produtos e dietas milagre para perder peso

O ano novo comeza para moitos co propósito de perder peso, especialmente se durante as festas do Nadal se han cometidos excesos na dieta. Ante esta situación, a Organización de Consumidores e Usuarios aconsella comprobar previamente se realmente é necesario perder peso (a través do Índice de Masa Corporal ( IMC)) e se é así, […]

Galicia lidera a produción cárnica nos sectores porcino e avícola dentro de España

Galicia ocupa unha posición de liderado dentro de España no que atinxe á produción de carne nos sectores porcino e avícola. Así o destacou hoxe o conselleiro do Medio Rural, José González, na súa visita a unha explotación de aves e ás novas instalacións da empresa Torre de Núñez, ambas na provincia de Lugo. O […]

A Indicación Xeográfica Protexida de viño de Barbanza e Iria incorporará a uva merenzao ás súas variedades

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica unha resolución da Consellería do Medio Rural pola que se dá publicidade á solicitude de modificación do prego de condicións da Indicación Xeográfica Protexida de viño de Barbanza e Iria. Entre os cambios destaca a incorporación da uva merenzao ás variedades tintas. Ademais, tamén aumentará o rendemento máximo […]

Máis de 117.000 alumnos de medio millar de centros escolares consumen froita e leite nos colexios este curso grazas ao apoio da Consellería do Medio Rural

Un ano máis centos de alumnos galegos de infantil, primaria e secundaria consumirán froita e leite nos colexios grazas ás axudas da Consellería do Medio Rural. En concreto, este curso serán 117.003 alumnos de 537 centros escolares os que se beneficiarán deste programa que ten por obxecto crear hábitos alimentarios saudables. Para iso, este departamento […]

Lanzan a campaña europea “Eat Original Desenmascara a túa comida”

Consumidores e produtores de toda Europa uníronse para esixir unha etiquetaxe máis transparente que permita coñecer a orixe dos alimentos. A organización de consumidores OCU e a Unión de Pequenos Agricultores e Gandeiros (UPA) esperan recoller polo menos 40.000 firmas de apoio en España, máis dun millón en toda Europa, para que prospere esta Iniciativa […]

Afirman que estas son o nadal máis caro dos últimos anos

A Organización de Consumidores e Usuarios (OCU) levou a cabo o terceiro e último control o seu “observatorio de prezos do Nadal”. Recolléronse os prezos dunha selección de 15 destes produtos en mercados municipais, supermercados e hipermercados de Madrid, Barcelona, Bilbao e Sevilla.   Na semana previa ao Nadal, 12 dos produtos analizados soben de […]

El jamón, el rey de la gastronomía mediterránea

Cuando hablamos de jamón nos referimos al producto obtenido de la pata trasera del cerdo, cruda o curada. Hay muchas variedades y nacionalidades, en España hay dos tipos, de acuerdo a la raza del cerdo que procede. El cerdo ibérico, que produce el jamón ibérico, y el cerdo blanco, que produce el jamón serrano. El […]

Beneficio del consumo de vegetales

Los vegetales son un tipo de alimento que se caracterizan por ser bajos en calorías, ricos en fibras y aportar una gran cantidad de vitaminas que el cuerpo necesitará para hacer sus funciones vitales. Son el componente fundamental de cualquier dieta: en el caso de que el consumo de vegetales no sea eficiente, pronto experimentaremos […]

O XV congreso SEEDO reunirá en Vigo a 300 expertos nacionais e internacionais para debater sobre os retos e avances en prevención da obesidade

Mellorar o coñecemento científico, compartir e debater os últimos avances no campo da obesidade e lograr diminuír a súa prevalencia son os principais propósitos que reunirán os días 13, 14 e 15 de marzo, en Vigo, a expertos nacionais e internacionais no XV Congreso da Sociedade Española para o Estudo da Obesidade (SÉ-SEEDO).   Ao redor […]

Soben o peixe e os mariscos. Baixan a carne e produtos vexetais

A Organización de Consumidores e Usuarios (OCU) levou a cabo o segundo control de prezos do seu “observatorio de prezos do Nadal”. Recolléronse os prezos dunha selección de 15 destes produtos en mercados municipais, supermercados e hipermercados de Madrid, Barcelona, Bilbao e Sevilla.   Con respecto aos prezos de finais de novembro, os recolleitos xusto […]

Advirten: “zero” non sempre significa “sen azucre”

Ante a proliferación cada vez máis abundante de alimentos e bebidas “Zero”, a Organización de Consumidores e Usuarios (OCU) aclara que este termo non sempre se refire á ausencia de azucre, senón que, en moitos casos, o adxectivo utilízase só como mensaxe publicitaria.   Segundo OCU, desde o lanzamento da Coca Cola Zero no ano […]

Piden a retirada do mercado de tres produtos de Asturiana que denomina ilegalmente “manteiga”

FACUA-Consumidores en Acción denunciou a Central Leiteira Asturiana por comercializar ilegalmente tres produtos que denomina “manteiga” a pesar de que non cumpren coa lexislación europea que regula a súa composición. A asociación solicitou a súa retirada do mercado xa que inclúen ata catro aditivos, cuxo uso está prohibido na elaboración de manteiga. A denominadas Manteiga […]

El creciente aumento en la demanda de productos alimenticios ecológicos

Cada vez es más común el consumo de alimentos ecológicos o “bio”, pues se ha demostrado las graves consecuencias negativas de los alimentos altamente procesados que han sido tan comunes durante décadas. Se estima que el consumo de alimentos orgánicos ha aumentado en un 15% este año en Europa. Sin embargo, ante la aparición de […]

1 2 3 13