A atleta olímpica Ana Peleteiro anima aos alumnos da Facultade de Ciencias do Deporte e a Educación Física da Coruña a incluír o peixe na súa dieta

O tráiler da campaña Vai de peixe continúa o seu percorrido por Galicia. Esta mañá, coincidindo coa súa parada na Facultade de Ciencias do Deporte e a Educación Física da Universidade da Coruña, a atleta olímpica Ana Peleteiro ofreceu unha charla teórica sobre adestramentos, alimentación e motivación no deporte e unha sesión práctica aos estudantes. A deportista […]

Empresas galegas do sector agroalimentario reforzan a súa presenza en China co apoio da Xunta

A Consellería de Economía, Emprego e Industria, en colaboración da Cámara de Comercio da Coruña, vén de pechar a misión comercial a China encabezada polo director do Igape, Juan Cividanes, quen a pasada semana acompañou a unha delegación formada polas empresas da agroalimentación galega Pescanova, Albo, Lanzal, Estrella Galicia, Vinigalicia, Feiraco-Clun, Leche Río, Galmesano e […]

Celebración do Magosto no Centro Galego de Barcelona

Os socios do Centro Galego de Barcelona celebraron esta tarde na sede da entidade o tradicional Magosto que, como todos os anos por estas datas, organízase na mesma. Ademais de castañas, que constitúen o centro desta festa tan arraigada na cultura galega, os asistentes puideron degustar viño e outros produtos gastronómicos típicos de Galicia. O […]

A Xunta destaca en China a calidade dos produtos agroalimentarios galegos que se afianzan no mercado asiático

O director do Igape, Juan Cividanes, destacou hoxe o potencial do sector agroalimentario galego, que se afianza nos mercados asiáticos coa calidade dos produtos que ofrece como carta de presentación. Así o manifestou en Xangai durante a celebración do Día de Galicia na segunda Feira Internacional de Importación de China, onde exhiben os seus produtos […]

O Consorcio Galego de Servizos de Igualdade e Benestar vén de obrigar á empresa Freire Chico S.L. a cambiar os provedores de comida de todas as escolas infantís públicas

O Consorcio Galego de Servizos de Igualdade e Benestar vén de obrigar á empresa Freire Chico S.L. a cambiar os provedores de comida de todas as escolas infantís públicas das que xestiona a cociña. Esta medida preventiva implantarase tanto nas escolas infantís nas que houbo algún neno que tivese algunha reacción alérxica leve como nas […]

4 consejos para complementar la alimentación de forma saludable

Comer bien es esencial para mantenerse en forma y gozar de una buena salud. Gran parte de los problemas de sobrepeso que hay en España y en todo el mundo se deben, además de al sedentarismo, a la excesiva ingesta de nutrientes inadecuados. Comemos lo que no debemos, y eso se traduce en una alimentación […]

Política Social subliña a importancia dunha alimentación equilibrada para favorecer un envellecemento saudable

O director xeral de Maiores e Persoas con Discapacidade, Ildefonso de la Campa, resaltou esta mañá a importancia de levar unha dieta equilibrada como un dos factores que propician un envellecemento saudable. Díxoo na apertura da xornada organizada polo Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) para presentar o proxecto Ecosistema Atlántico de Alimentación Saudable, financiado no […]

FACUA pedirá que varios responsables municipais sexan citados para declarar no caso Magrudis

O equipo xurídico de FACUA-Consumidores en Acción pedirá á titular do Xulgado de Instrución número 10 de Sevilla, Pilar Ordóñez, que varios responsables municipais sexan citados para declarar no caso Magrudis. Este martes, declararon tres imputados: a esposa e a cuñada do administrador de feito das empresas, José Antonio Marín Ponce, e outro dos membros […]

Pazo de Vilane lanza unha iniciativa de Responsabilidade Social Empresarial para premiar ás mulleres emprendedoras

Pazo de Vilane, empresa pioneira na produción de ovo campero, con motivo do Día Internacional da Muller Emprendedora, que cada ano celébrase o 19 de novembro, lanza unha iniciativa de Responsabilidade Social Empresarial coa que quere premiar o emprendemento feminino, así como recoñecer aquelas iniciativas emprendedoras que estean lideradas por mulleres.   Desde hoxe, 4 […]

O orzamento da Axencia Galega da Calidade Alimentaria para o ano 2020 increméntase nun 15% ata os 33,7 millóns de euros

O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), Manuel Rodríguez, compareceu esta mañá na Comisión 3ª do Parlamento para dar conta dos orzamentos da Axencia para o ano 2020, que conlevan un incremento de case un 15% con respecto ao exercicio 2019, ata chegar aos 33,7 millóns de euros. Por isto dixo que “estes […]

Denuncian unha preocupante diminución dos controis alimentarios en Europa

Segundo OCU, este informe demostra que os gobernos nacionais non toman todas as medidas necesarias para verificar o cumprimento da normativa en materia de seguridade alimentaria OCU pide ao Goberno que aumente os recursos destinados aos controis alimentarios e á Comisión da UE que garanta que os informes dos Estados membros sexan completos, de fácil […]

¿Cuál es el equipamiento básico en la cocina de un restaurante?

Montar un restaurante y ponerlo en marcha es una tarea que precisa mucho trabajo, dedicación, tiempo y dinero, pero si el proyecto acaba siendo un éxito, ese trabajo acaba considerándose como una buena inversión. Si te apasiona el mundo de la cocina o la hostelería y quieres mostrar al mundo tus recetas favoritas, o crees […]

Unha semana despois, o Ministerio de Sanidade aínda non publicou a alerta sobre os ovos con salmonela

FACUA-Consumidores en Acción denuncia que unha semana despois, a Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (Aesan) aínda non publicou na súa web información algunha sobre a alerta por huelvos con salmonela emitida polo Gobierno Vasco. Pola súa banda, o Departamento de Saúde do Executivo autonómico segue ocultando de onde proceden, polo que nin os […]

Advirten exceso de hidratos e carne nos menús escolares

A Organización de Consumidores realizou unha enquisa entre pais de alumnos que comen no colexio para coñecer como son os menús escolares e se estes cumpren coas cantidades recomendadas dos distintos grupos de alimentos. Para valoralo, OCU tomou como referencia as recomendacións da estratexia NAVES (Nutrición, Actividade Física e Prevención da Obesidade) emitidas polo Sistema […]

A comunidade científica pide aos concellos reducir a carne

Un destacado grupo de 65 científicos e científicas de once países pediron nunha carta aos alcaldes e alcaldesas de todo o mundo que reduzan a cantidade de carne que se ofrece nos comedores públicos das súas cidades para facer fronte á emerxencia climática na que nos atopamos. Na actualidade, as emisións da gandería, incluíndo os […]

Consideran irresponsable que Euskadi non aclare a orixe dos ovos retirados por salmonela

FACUA-Consumidores en Acción considera irresponsable que o Departamento de Saúde do Goberno de Euskadi siga sen aclarar a orixe das 1.125 ducias de ovos retiradas do mercado tras un brote de salmonela na comunidade polo que xa hai, polo menos, corenta intoxicados.   A asociación púxose en contacto co Departamento de Saúde este mércores 2 […]

O irmán do xefe de Magrudis que se vanaglorio da Listeria deixou a sede da súa empresa hai máis de 3 anos

Pedro Marín Ponce, o irmán do xefe do armazón Magrudis que se vanaglorio nunha conversación telefónica intervida pola Garda Civil de causar o maior brote de listeriosis da historia de España abandonou a sede da súa empresa fai máis de tres anos. Trátase dunha das persoas que a investigación identificou como traballador do negocio fabricante […]

Caso Magrudis: Un irmán de José Antonio Marín Ponce administra outra cárnica sen Rexistro Sanitario

FACUA-Consumidores en Acción tivo coñecemento de que un irmán do “administrador de feito” das empresas da trama Magrudis, José Antonio Marín Ponce, figura como administrador único doutra cárnica sen Rexistro Sanitario, domiciliada na localidade sevillana de Alcalá de Guadaíra. Trátase de Pedro Marín Ponce, unha das persoas identificadas pola Garda Civil como traballador do negocio […]

Somoscocineros.com: la nueva comunidad de recetas y trucos de cocina

La revolución en las webs de recetas de cocina ha llegado por fin para quedarse. Somos Cocineros es un proyecto que nace como respuesta a todas esas personas que buscan una buena web de recetas donde, además, poder consultar los mejores trucos de cocina y compartir sus propias recetas y las de otros cocineros. Si […]

Consideran unha irresponsabilidade que Sanidade peche a crise da Listeria sen cambios legais

FACUA-Consumidores en Acción considera unha grave irresponsabilidade que o Ministerio de Sanidade, Consumo e Benestar Social pretenda pechar a crise da Listeria en produtos do armazón empresarial Magrudis (La Mechá) sen emprender cambios legais que contribúan a evitar novos casos como este en o futuro e as carencias na información aos consumidores que acompañaron ao […]

O campus acollerá a segunda Xornada de Riscos Emerxentes en Seguridade Alimentaria

Coincidindo coa celebración do Día Mundial da Alimentación, o campus de Vigo acollerá o vindeiro 16 de outubro a II Xornada de Riscos Emerxentes en Seguridade Alimentaria. Os obxectivos do evento pasan por dar a coñecer a importancia das redes de identificación de riscos emerxentes e poñer en evidencia algúns perigos considerados de importancia en […]

¿Cómo elegir un buen vino de Navarra?

Sin duda alguna, el vino es una de las bebidas alcohólicas que con mayor frecuencia se consume en todas las partes del mundo. Una bebida que se obtiene a partir de la uva, mediante la fermentación alcohólica de su mosto o zumo. Un tipo de bebida que según los expertos en historia del vino se […]

O irmán do administrador único de Magrudis é propietario doutra empresa situada na nave contigua

FACUA-Consumidores en Acción tivo coñecemento de que Mario Marín Rodríguez, o irmán do administrador único de Magrudis (La Mechá) é propietario doutra empresa domiciliada tamén en rúa Pino Silvestre (na nave 21) do Polígono Industrial O Piñeiro de Sevilla. Trátase da nave contigua á de Magrudis (que é a número 20) e ambas foron rexistradas […]

Un producto estrella: jamones ibéricos Encina Don Alberto

Un emblema gastronómico de España es el jamón ibérico, el cual está representado en las mesas de todo el mundo, donde es disfrutado por gourmets, sibaritas y foodies, que se deleitan con su exquisito sabor, textura y aroma que despierta los sentidos. Los turistas no se resisten a la tentación de probar una loncha de […]

1 2 3 17