Díaz Mouteira destaca a importancia de que as empresas agrarias invistan en transformación e comercialización dos seus produtos

A Xunta de Galicia, a través da Consellería do Medio Rural, mantén aberta ata o 25 de febreiro a liña de axudas para investimentos en transformación e comercialización de produtos agrarios que saíu publicada no Diario Oficial de Galicia (DOG). Estas achegas, cofinanciadas polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural, buscan fomentar a creación, ampliación […]

Galicia Calidade identificará e potenciará os produtos galegos con denominación de orixe, indicación xeográfica protexida ou que cumpran requisitos de excelencia en produción ou transformación

O presidente do Goberno galego, Alberto Núñez Feijóo, destacou hoxe na rolda de prensa do Consello que a marca Galicia Calidade reforzará a competitividade do sector agroalimentario, identificando e potenciando os produtos galegos con denominación de orixe, indicación xeográfica protexida ou que cumpran requisitos de excelencia en produción ou transformación. Así mesmo, Feijóo aseverou que […]

A Xunta de Galicia lembra aos consumidores que a suspensión temporal de actividade da empresa Lácteos Casa Macán so afecta aos produtos desta marca

A Xunta de Galicia lembra aos consumidores que a suspensión temporal de actividade da empresa Lácteos Casa Macán, S.L., afecta, única e exclusivamente, a queixos e manteigas elaborados en Casa Macán, polo que os produtos do resto de marcas amparadas baixo as denominacións de orixe protexida “Queixo Tetilla” e “Arzúa-Ulloa” non están afectados. O Goberno […]

Sanidade ordena a retirada dos produtos dunha empresa láctea

A Consellería de Sanidade informou á Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) dunha serie de incumprimentos graves detectados nun control oficial realizado na empresa Lácteos Casa Macán S.L., o que non permite garantir a seguridade dos produtos alí elaborados. Como consecuencia desta actuación, os servizos veterinarios de Saúde Pública da zona veterinaria de […]

Lidl alerta sobre dos lotes de botes de orégano por riesgo de daños en el hígado

La cadena de supermercados Lidl ha alertado sobre la presencia de alcaloides pirrolizidínicos en dos lotes de orégano por riesgo de daños en el hígado. En concreto, el producto afectado es Kania Orégano, de 7,5 gramos, con fecha de consumo preferente de julio de 2022 y del proveedor Weiand Gmbh. Lidl ha informado en su página […]

O DOG publica o Decreto de artesanía alimentaria que porá en valor os produtos do agro e do mar feitos de xeito tradicional

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe o Decreto polo que se regula a artesanía alimentaria, que elaboraron as Consellerías do Medio Rural e do Mar para poñer en valor os produtos agrarios e pesqueiros que se elaboran de xeito tradicional, así como para protexer os seus produtores. Trátase dunha novidosa regulación que especifica o que […]

Política Social salienta a importancia de garantir opcións de menús seguros para as persoas celíacas

A directora xeral de Familia, Infancia e Dinamización Demográfica, Amparo González, asistiu hoxe ás primeiras xornadas Restauración Tamén Sen Glute organizadas pola Asociación de Celíacos de Galicia (Acega). A directora xeral destacou a importancia deste encontro para que cada vez sexan máis os establecementos de hostalería que oferten opcións de menús seguros para as persoas […]

A aceleradora do sector agroalimentario BFFood selecciona os oito proxectos que participarán na súa segunda convocatoria

Esta mañá déronse a coñecer na sede do Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) en Santiago de Compostela os proxectos que serán acelerados na Business Factory Food (BFFood), programa especializado no sector alimentario galego impulsado pola Xunta de Galicia e coordinado polo clúster. Das 38 candidaturas recibidas, presentáronse 18 no pitch day desta mañá e, tras […]

Profesionais da saúde e organizacións de consumidores apostan pola etiquetaxe Nutri-Score

Sociedades científicas, expertos en Saúde Pública e Nutrición e organizacións de consumidores reclamaron hoxe en Madrid que a etiquetaxe Nutri- Score sexa de obrigada implementación pola súa importancia e potencial como ferramenta transversal de Saúde Pública. A xornada tivo lugar no campus Chamartín do Instituto de Saúde Carlos III e foi impulsada pola Sociedade Científica […]

O Concello de Oia difunde historias, tradicións e gastronomía local a través dun vídeo de cociña interxeracional

O Concello de Oia promove a difusión de historias, tradicións e gastronomía local a través dun vídeo de cociña interxeracional, onde se pode ver a veciños e veciñas de distintas idades preparando receitas típicas da zona. O traballo será presentado o día 23 de decembro, dentro da Semana Cultural de Mougás. O audiovisual, elaborado por […]

A atleta olímpica Ana Peleteiro anima aos alumnos da Facultade de Ciencias do Deporte e a Educación Física da Coruña a incluír o peixe na súa dieta

O tráiler da campaña Vai de peixe continúa o seu percorrido por Galicia. Esta mañá, coincidindo coa súa parada na Facultade de Ciencias do Deporte e a Educación Física da Universidade da Coruña, a atleta olímpica Ana Peleteiro ofreceu unha charla teórica sobre adestramentos, alimentación e motivación no deporte e unha sesión práctica aos estudantes. A deportista […]

Empresas galegas do sector agroalimentario reforzan a súa presenza en China co apoio da Xunta

A Consellería de Economía, Emprego e Industria, en colaboración da Cámara de Comercio da Coruña, vén de pechar a misión comercial a China encabezada polo director do Igape, Juan Cividanes, quen a pasada semana acompañou a unha delegación formada polas empresas da agroalimentación galega Pescanova, Albo, Lanzal, Estrella Galicia, Vinigalicia, Feiraco-Clun, Leche Río, Galmesano e […]

Celebración do Magosto no Centro Galego de Barcelona

Os socios do Centro Galego de Barcelona celebraron esta tarde na sede da entidade o tradicional Magosto que, como todos os anos por estas datas, organízase na mesma. Ademais de castañas, que constitúen o centro desta festa tan arraigada na cultura galega, os asistentes puideron degustar viño e outros produtos gastronómicos típicos de Galicia. O […]

A Xunta destaca en China a calidade dos produtos agroalimentarios galegos que se afianzan no mercado asiático

O director do Igape, Juan Cividanes, destacou hoxe o potencial do sector agroalimentario galego, que se afianza nos mercados asiáticos coa calidade dos produtos que ofrece como carta de presentación. Así o manifestou en Xangai durante a celebración do Día de Galicia na segunda Feira Internacional de Importación de China, onde exhiben os seus produtos […]

O Consorcio Galego de Servizos de Igualdade e Benestar vén de obrigar á empresa Freire Chico S.L. a cambiar os provedores de comida de todas as escolas infantís públicas

O Consorcio Galego de Servizos de Igualdade e Benestar vén de obrigar á empresa Freire Chico S.L. a cambiar os provedores de comida de todas as escolas infantís públicas das que xestiona a cociña. Esta medida preventiva implantarase tanto nas escolas infantís nas que houbo algún neno que tivese algunha reacción alérxica leve como nas […]

4 consejos para complementar la alimentación de forma saludable

Comer bien es esencial para mantenerse en forma y gozar de una buena salud. Gran parte de los problemas de sobrepeso que hay en España y en todo el mundo se deben, además de al sedentarismo, a la excesiva ingesta de nutrientes inadecuados. Comemos lo que no debemos, y eso se traduce en una alimentación […]

Política Social subliña a importancia dunha alimentación equilibrada para favorecer un envellecemento saudable

O director xeral de Maiores e Persoas con Discapacidade, Ildefonso de la Campa, resaltou esta mañá a importancia de levar unha dieta equilibrada como un dos factores que propician un envellecemento saudable. Díxoo na apertura da xornada organizada polo Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) para presentar o proxecto Ecosistema Atlántico de Alimentación Saudable, financiado no […]

FACUA pedirá que varios responsables municipais sexan citados para declarar no caso Magrudis

O equipo xurídico de FACUA-Consumidores en Acción pedirá á titular do Xulgado de Instrución número 10 de Sevilla, Pilar Ordóñez, que varios responsables municipais sexan citados para declarar no caso Magrudis. Este martes, declararon tres imputados: a esposa e a cuñada do administrador de feito das empresas, José Antonio Marín Ponce, e outro dos membros […]

Pazo de Vilane lanza unha iniciativa de Responsabilidade Social Empresarial para premiar ás mulleres emprendedoras

Pazo de Vilane, empresa pioneira na produción de ovo campero, con motivo do Día Internacional da Muller Emprendedora, que cada ano celébrase o 19 de novembro, lanza unha iniciativa de Responsabilidade Social Empresarial coa que quere premiar o emprendemento feminino, así como recoñecer aquelas iniciativas emprendedoras que estean lideradas por mulleres.   Desde hoxe, 4 […]

O orzamento da Axencia Galega da Calidade Alimentaria para o ano 2020 increméntase nun 15% ata os 33,7 millóns de euros

O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), Manuel Rodríguez, compareceu esta mañá na Comisión 3ª do Parlamento para dar conta dos orzamentos da Axencia para o ano 2020, que conlevan un incremento de case un 15% con respecto ao exercicio 2019, ata chegar aos 33,7 millóns de euros. Por isto dixo que “estes […]

Denuncian unha preocupante diminución dos controis alimentarios en Europa

Segundo OCU, este informe demostra que os gobernos nacionais non toman todas as medidas necesarias para verificar o cumprimento da normativa en materia de seguridade alimentaria OCU pide ao Goberno que aumente os recursos destinados aos controis alimentarios e á Comisión da UE que garanta que os informes dos Estados membros sexan completos, de fácil […]

¿Cuál es el equipamiento básico en la cocina de un restaurante?

Montar un restaurante y ponerlo en marcha es una tarea que precisa mucho trabajo, dedicación, tiempo y dinero, pero si el proyecto acaba siendo un éxito, ese trabajo acaba considerándose como una buena inversión. Si te apasiona el mundo de la cocina o la hostelería y quieres mostrar al mundo tus recetas favoritas, o crees […]

Unha semana despois, o Ministerio de Sanidade aínda non publicou a alerta sobre os ovos con salmonela

FACUA-Consumidores en Acción denuncia que unha semana despois, a Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (Aesan) aínda non publicou na súa web información algunha sobre a alerta por huelvos con salmonela emitida polo Gobierno Vasco. Pola súa banda, o Departamento de Saúde do Executivo autonómico segue ocultando de onde proceden, polo que nin os […]

Advirten exceso de hidratos e carne nos menús escolares

A Organización de Consumidores realizou unha enquisa entre pais de alumnos que comen no colexio para coñecer como son os menús escolares e se estes cumpren coas cantidades recomendadas dos distintos grupos de alimentos. Para valoralo, OCU tomou como referencia as recomendacións da estratexia NAVES (Nutrición, Actividade Física e Prevención da Obesidade) emitidas polo Sistema […]

1 2 3 17