Os produtos do mar de Galicia revalorizáronse nun 38% grazas ao investimento de 260 millóns de euros da Xunta en materia de transformación e comercialización

Os produtos do mar de Galicia revalorizáronse nun 38% grazas ao investimento de 260 millóns de euros da Xunta en materia de transformación e comercialización desde 2009. Así o trasladou a directora xeral de Pesca, Acuicultura e Innovación Tecnolóxica, Mercedes Rodríguez, na inauguración do XIX Congreso AECOC de Produtos do Mar, celebrada hoxe en Baiona, […]

Máis de 10.000 persoas visitaron en Madrid o Pop Up de artesanía e gastronomía galega ‘Saberes e sabores’

O “Pop Up Galicia. Saberes e Sabores”, que se celebrou no Palacio de Santa Bárbara de Madrid entre o 25 de maio e o 3 de xuño, pechou as súas portas cun balance económico positivo tanto para Artesanía de Galicia como para os produtos gourmet galegos. Durante os dez días que durou o evento, organizado […]

La cajita de Degustabox es el regalo perfecto

Degustabox es un producto de suscripción mensual, a través del cual el usuario se suscribe a la web, dejando sus datos. Una vez suscritos los clientes recibirán en sus casas una caja cargada de productos originales todos los meses . El valor de la caja siempre será superior al coste que esta tenga, es decir […]

Alimentos fáciles de preparar ahora que llega el verano

Cuando llega el buen tiempo lo que menos nos apetece es preparar platos demasiado elaborados y pesados para la digestión. Aunque para conseguir una buena digestión, en caso de tener dificultades, hay buenos ingredientes que permiten evitar las digestiones demasiado pesadas. Esto es lo que hace el vinagre de manzana y sus propiedades. Este ingrediente […]

Os mitos alimentarios por @dietistarealist | Mito: O natural é mellor

Sen conservantes, sen aditivos, sen edulcorantes, sen glute, todo iso é a Amanita phalloides. O malo é que igual non podes volver repetir, sobre todo porque é venenosa. O medo vende e a industria alimentaria sabeo. Os supermercado están cheos de produtos con mensaxes como “sen conservantes”, “sen colorantes”, “100% natural”, “ecolóxico” o “sen produtos […]

Os mitos alimentarios por @dietistarealist | Mito: Lácteos desnatados vs dieta?

Cando chega o bo tempo, a moita xente entralle as presas por ter corpo de anuncio. Normalmente fan dietas restritivas, e seguen algún método pouco saudable sen contar co debido asesoramento dun profesional da dietética ou da nutrición (guiño guiño). Segundo o dicionario entendemos por dieta: 1. Conxunto de alimentos que unha persoa ou animal […]

Os mitos alimentarios por @dietistarealist | Mito: Aquarius e diarrea

Cando decidín estudiar dietética, dinme conta que ía a ter un montón de frontes abertos cos que tería que loitar se quería adicarme á nutrición de maneira profesional. Unha desas guerras é que todo o mundo parece saber máis de nutrición que calquera dos que estudiamos e intentamos manternos actualizados sobre elo. Outra é a […]

Incitus presenta su cuarta edición en el restaurante Living Vigo

El restaurante vigués Living Vigo acogerá este viernes la presentación oficial de la cuarta edición de Incitus. El chef Pepe Solla, acompañado de dos responsables de Incitus, Iván Cotado y Jaime Conde, será el encargado de dar el arranque a esta nueva edición. Aquellas personas que cuenten con un proyecto de hostelería innovador, podrán inscribirse […]

Advierten de que las bebidas vegetales no son sustitutivas de la leche

La Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) ha realizado un estudio a través de laboratorios independientes mediante el que ha analizado 44 bebidas vegetales de cuatro tipos: 9 de almendras, 9 de arroz, 17 de avena y 9 de soja. El estudio completo puede verse en el número de abril de la revista OCU-Compra Maestra. […]

A Xunta apoia 45 empresas galegas do mar e do agro na internacionalización dos seus produtos no marco da feira Gourmets

A Xunta apoia un total de 45 empresas galegas dos sectores marítimo pesqueiro e agroalimentario na proxección internacional dos seus produtos no marco da edición número 32 do Salón Gourmets de Madrid. A consellería do Mar dá cobertura a 20 entidades da nosa comunidade no seu espazo institucional, mentres que Medio Rural integra outras 25 […]

Bebidas vegetales: no son “leches”

Se utiliza muy a menudo el término “leches vegetales” para hablar de las bebidas elaboradas a base de arroz, almendra, avena o soja… pero estas bebidas no son leche, ni tampoco productos lácteos. Las hemos analizado para saber qué te aportan realmente. Son blancas, vienen en botella o envase de cartón, se beben … y […]

El Banco de Alimentos recoge unos 21.000 kilos de comida en Vigo y Baiona gracias a ‘El Zampakilos Solidario’

La Fundación Provincial Banco de Alimentos de Vigo recogió este fin de semana unos 21.000 kilos de comida durante la celebración de ‘El Zampakilos Solidario’ desarrollado en varios supermercados de Vigo y Baiona e impulsado por el grupo Vegalsa-Eroski. En la campaña llevada a cabo el viernes y el sábado en 13 supermercados participaron unos […]

Mercado de Sabores vuelve a Vigo con la mejor gastronomía

De la mano de Mercado de Sabores, Vigo se volverá a convertir, del 3 al 6 de mayo, en la capital gastronómica de Galicia. El evento, organizado por Mahou, reunirá en la Estación Marítima las propuestas gastronómicas de 14 establecimientos diferentes y contará con la participación de algunos de los mejores cocineros del panorama nacional […]

Las angulas gourmet del Delta del Ebro: Angulas Roset

Si por algo es conocida la zona del Delta del Ebro es por ser un auténtico paraíso natural lleno de encanto y con paisajes de ensueño. El Delta del Ebro ocupa una gran extensión en su desembocadura al ser el río de España más caudaloso y es una zona muy rica en biodiversidad y miles […]

Tips sobre la alimentación durante la convalecencia

La convalecencia es la etapa de recuperación de una persona que ha superado alguna enfermedad, o se recupera de una intervención médica. La etapa de la convalecencia termina cuando se recupera totalmente la salud. ¿Cómo lograr esto en el menor tiempo posible? La clave está en la alimentación durante la convalecencia. Por eso, veamos menús […]

Presentan denuncia contra 23 productos dietéticos por publicidad y etiquetado ilegales

Según los datos de la última encuesta de OCU (agosto de 2017), el 32% de los españoles entre 18 y 74 años tiene obesidad. Y de ellos, el 26% siguió una dieta en el último año, de los que solo el 12% recibió consejos de un profesional de la salud. La Organización de Consumidores y […]

Razones para elegir café ecológico y de comercio justo

¿Por qué es tan interesante elegir café molido, o en grano, que sea ecológico? Cada vez son más las tiendas de café españolas las que se deciden por este artículo. Esto dice mucho sobre el establecimiento hostelero en relación con el compromiso de la empresa con el medio ambiente. Las ventajas van mucho más allá […]

Conoce todas las propiedades del aceite de oliva virgen extra y del lampante

Si os gusta el aceite, es importante que conozcáis todas las propiedades de cada una de las variedades que tenemos a nuestra disposición. Por esa razón, en esta ocasión nos vamos a centrar en las propiedades del aceite de oliva virgen extra así como en las propiedades del aceite de oliva lampante, dos alternativas fantásticas […]

A Consellería do Medio Rural coordina cos alcaldes as charlas informativas sobre a couza da pataca

A Consellería do Medio Rural vén de pechar cos alcaldes dos concellos limítrofes con Muxía as charlas informativas sobre a couza da pataca (Tecia solanivora), seguindo así o protocolo de actuación que xa se levou a cabo cando se declarou esta praga nos 32 concellos do norte de Galicia. As charlas, que serán abertas ao […]

A industria agroalimentaria galega factura xa 4.600 millóns de euros e dá traballo a 17.000 persoas

A industria agroalimentaria galega ten unha importancia capital para a economía da comunidade en xeral e, en particular, para as comarcas nas que se establece. De feito calcúlase que este sector está formado por unhas 1.700 empresas, que alcanzan unha facturación superior a 4.600 millóns de euros e dan traballo a cerca de 17.000 persoas. […]

Medio Rural destinou en 2017 máis de 3,6 millóns de euros ás axudas para fomentar a calidade agroalimentaria galega

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe tres resolucións da Consellería do Medio Rural polas que se dá conta das subvencións concedidas no 2017 para impulsar a calidade dos produtos agroalimentarios galegos e facer promoción deles nos diferentes mercados. En conxunto, o departamento que dirixe Ángeles Vázquez destinou o pasado ano máis de 3,6 millóns de […]

Os supermercados presionan á baixa os prezos do leite

por Campo Galego  Cando hai desencontros entre gandeiros e industrias polo prezo do leite, as industrias lácteas adoitan aparecer como as ‘malas’ da película. As estatísticas do Ministerio revelan, sen embargo, un axente que pasa desapercibido, os supermercados, que teñen un papel capital á hora de presionar os prezos do leite á baixa. No primeiro semestre […]

Cañas fritas do Carballiño, sobremesa de selo galego

A referencia culinaria do Carballiño (Ourense) é o pulpo, pero a localidade conta desde hai máis de cincuenta anos con outro produto que é apreciado en toda a península, as cañas fritas do Carballiño, unha sobremesa da que a confitería Cerviño elabora diariamente máis de 3.000 unidades, todas elas feitas de xeito artesán, unha a […]

Galicia incorpora nun só ano 4.500 novas hectáreas de agricultura ecolóxica e achégase así ao obxectivo marcado para 2021

Galicia pechou o 2017 con 4.526 novas hectáreas de agricultura ecolóxica, o que supón un incremento do 16% respecto ao ano anterior, e que acerca a comunidade aos restos establecidos para 2021. En concreto, grazas a estas cifras, nun só exercicio superouse xa a metade do obxectivo marcado no Plan de fixación da poboación no […]