Soben o peixe e os mariscos. Baixan a carne e produtos vexetais

Segundo control do Observatorio de prezos de nadal de OCU
Publicado por o día 18/12/2018 na sección de Alimentación,OCU,Social

Soben o peixe e os mariscos. Baixan a carne e produtos vexetais

A Organización de Consumidores e Usuarios (OCU) levou a cabo o segundo control de prezos do seu “observatorio de prezos do Nadal”. Recolléronse os prezos dunha selección de 15 destes produtos en mercados municipais, supermercados e hipermercados de Madrid, Barcelona, Bilbao e Sevilla.
 
Con respecto aos prezos de finais de novembro, os recolleitos xusto despois da ponte de decembro, OCU advirte que dos 15 produtos analizados houbo tantos descensos (7), como aumentos (7), e un produto, os lagostinos, que non variou o seu prezo.
 
Os produtos que máis soben son a pescada (23,2%) as recoiro (22,2%) o ollomol (18,5%), a pularda (6,3%) as ameixas (4,6%) a robaliza (3,9%) e a tenreira (1,3%). Os lagostinos mantivéronse practicamente igual (0,1%).
 
Pola contra, as maiores baixadas de prezos déronse en recoiro e percebes, que empezaron o Nadal con incrementos de prezos moi elevados, que se foron moderando a medida que empezaron a ser máis frecuente a súa presenza. As angulas baixaron un 30,3%, e os percebes (16,8%). Aínda así, manteñen prezos moi elevados e ao alcance de moi poucos. O resto das baixadas son moito máis moderadas e céntranse nas carnes e os produtos vexetais. O xamón ibérico (-3%) A lombarda (-2,9%) o cordeiro lechal (-2,3%) o pavo (-1,7%) e a piña (-1,2%).
 
Aínda así, se se comparan os prezos cos obtidos en anos anteriores séguese observando que os prezos dos produtos de alimentación tipicamente do Nadal son moito máis caros que outros anos.
 
De acordo co sucedido outros anos, OCU prevé que esta semana haberá novas subidas, máis acusadas nos días próximos ás festas do Nadal. Polo que aqueles consumidores que queiran aforrar nas comidas de nadal deberán optar por produtos alternativos ou pagar uns prezos máis elevados.