Usuarios descubriron que a cámara dos seus celulares actívase sen permiso cando abren Facebook

O problema espertou a preocupación dos usuarios da rede social e reabriu o debate sobre a privacidade de datos
Publicado por o día 18/11/2019 na sección de Internet,Telefonía

Usuarios descubriron que a cámara dos seus celulares actívase sen permiso cando abren Facebook

Varios usuarios de teléfonos Apple notificaron que ao abrir a aplicación de Facebook a cámara activábase sen o seu permiso. Por esta razón, a rede social volveu ser branco de críticas relacionadas coa invasión á privacidade dos membros da súa comunidade.

Os problemas rexistráronse nos teléfonos iPhone, onde a cámara actívase mentres o usuario navega pola plataforma. Quen logrou darse conta fixérono porque moveron algún elemento da rede social para reducilo e notaron que de fondo podían ver o que había fronte ao lente traseiro do celular.

Parece que a falla só afecta os teléfonos intelixentes que teñen a versión 13.2.2 do sistema operativo iOS. O primeiro en falar do problema foi o deseñador web Joshua Maddux, quen gravou un vídeo e explicou que “cando a aplicación está aberta, utiliza activamente a cámara. Atopei un erro na aplicación que che permite ver a cámara aberta detrás do teu canal de contidos”.

O vídeo foi publicado polo deseñador na súa conta de Twitter o 10 de novembro. Cando desliza unha fotografía de perfil para minimizala alcánzase a ver unha alfombra e logo a súa man que pasa repetidamente como para probar que se ve o que hai fronte á cámara traseira do iPhone. O erro tamén ocorre cando un usuario fai clic sobre un anuncio e volve facer clic rapidamente sobre el.

“Alguén viu isto?” preguntou Maddux. Ao día seguinte actualizou a denuncia, o home confirmou en 5 iPhone diferentes que ocorría o mesmo problema, pero atopou unha constante: todos tiñan a versión de iOS 13.2.2. Non sucede así nos que executan o iOS 12.

O problema espertou a preocupación dos usuarios desta rede social, quen compartiu as súas inquietudes en Twitter. Este novo fallo regresou á conversación o tema sobre a privacidade en Facebook, porque a aplicación non pide permiso antes de usar a cámara nin notifica cando se activa.

Un portavoz da empresa dixo ao xornal británico Daily Mail que cando ían lanzar a versión 244 da aplicación para iOS déronse conta dun erro cando se poñía en modo horizontal.

Logo de arranxar ese problema a semana pasada lanzaron a versión 246 o 8 de novembro sen advertir que produciran outra falla. Isto causou que Facebook navegase parcialmente pola pantalla da cámara cando os usuarios tocaban as fotos.

Podería tratarse dun erro de software da aplicación. Guy Rosen, vicepresidente de integridade de Facebook, respondeu a través da súa conta de Twitter que a empresa abriu unha investigación sobre o problema, horas máis tarde, informou que a plataforma non tiña coñecemento deste erro antes que fose revelado polos usuarios.

Agregou que a cámara non capturou nada porque estaba en modo de vista previa. Isto tamén foi confirmado polo portavoz entrevistado polo Daily Mail, “non vimos ningunha proba de que se subiron fotos ou vídeos debido a este erro”, dixo.

Facebook actualizará a súa versión para os iPhone que estaría dispoñible desde o martes na App Store. Con todo, a explicación non o deixou convencido “vostedes están a usar este ‘erro’ para investigar a vida privada das persoas”, respondeu nun tweet a Rosen.

Maddux suxeriu desactivar o acceso á cámara na configuración do teléfono, o recurso que a aplicación tenta executar en segundo plano. Con isto, cando ocorra o erro en Facebook a área que se mostraría veríase en negro.

Suman varias ocasións nas que a Facebook sinálana polas súas omisións en temas de privacidade. O caso exemplo é a venda de datos de 50 millóns de usuarios á empresa de consultoría Cambridge Analytica que foron usados para dirixir propaganda na campaña presidencial de Estados Unidos en 2016.

Comentar noticia

Your email address will not be published.