A Xunta achegou preto de 800.000 euros aos consellos reguladores no 2016 para facilitar o seu funcionamento e garantir a calidade dos produtos

Ademais de 471.000 euros para os gastos de funcionamento achéganse outros 300.000 para desenvolver programas de calidade
Por o 02/03/2017 | Sección: Medio Ambiente,Vigo,Xunta de Galicia
A Xunta achegou preto de 800.000 euros aos consellos reguladores no 2016 para facilitar o seu funcionamento e garantir a calidade dos produtos
Compartir en:

Ademais de 471.000 euros para os gastos de funcionamento achéganse outros 300.000 para desenvolver programas de calidade.

Este sector está integrado por preto de 30.000 titulares de explotacións agrícolas e gandeiras e máis de 900 industrias, que facturan unha produción cun valor entorno aos 370 millóns de euros.

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe dúas resolucións da Consellería do Medio Rural polas que se lles dá publicidade ás axudas destinadas aos consellos reguladores o pasado ano. Dunha banda, as subvencións para os seus gastos de funcionamento que ascenderon a 471.188,99 euros e, por outro lado, 300.000 euros para programas de calidade.

No primeiro caso, os 24 consellos reguladores galegos recibiron unha axuda, de entre 12.908 e 28.045 euros, segundo criterios obxectivos. O orzamento neste caso aumentou o 5,7% respecto ao ano anterior. A través destas achegas, os consellos poden controlar a orixe e calidade dos produtos que xestionan e facer promoción do seu consumo. Estas axudas son especialmente importantes para aquelas entidades que xestionan produtos cunha facturación global máis pequena ou os que son de máis recente creación.

A maiores, a outra orde ten por obxectivo desenvolver actuacións para a implantación e desenvolvemento de programas de mellora e control da calidade e da orixe dos produtos agroalimentarios galegos de calidade. Neste caso, seleccionáronse 16 proxectos cun importe global de 300.000 euros, o que supón un aumento do orzamento do 33% respecto ao exercicio anterior.

Os consellos reguladores son organismos de gran importancia na política de fomento da produción de alimentos de calidade garantida xa que teñen un papel fundamental á hora de asegurar que se cumpran os requisitos de orixe e calidade dos produtos que xestionan, así como da súa publicidade.

O sector dos produtos agroalimentarios de calidade (denominacións de orixe, indicacións xeográficas e produtos ecolóxicos) implican a preto de 30.000 titulares de explotacións agrícolas e gandeiras e a máis de 900 industrias, que facturan unha produción cun valor en torno aos 370 millóns de euros. Estes produtos son o buque insignia da produción agroalimentaria galega e a súa boa imaxe facilita o acceso ao mercado do conxunto da produción alimentaria galega.