O Choco de Redondela, choco de etiqueta

A Confraría de Pescadores de Redondela abre a campaña do seu produto estrela baixo a marca de calidade “Choco de Redondela”.

Son varias as medidas que tomará a Confraría para asegurar a trazabilidade do seu produto, un novo sistema integral de valoración que asegurará unha marca de orixe, calidade e sostibilidade.

Suprimir a poxa, o etiquetado individual, a venda directa en lonxa e unha rede de vendedores autorizados, son as principais accións que levarán adiante a partir deste luns día 1 de febreiro.

O consumidor poderá demandar esta garantía de calidade e orixe cando desexe adquirir o Choco de Redondela.

Existen dous factores que fan único ao “Choco de Redondela”. O seu hábitat, a Enseada de San Simón, é un espazo protexido “Rede Natura 2000”, onde se prioriza a conservación de hábitats naturais e especies de interese comunitario dentro da Comunidade Europea.

Na mesma liña se atopa a dedicación dos pescadores locais e as técnicasartesanais que empregan para a súa captura, defendendo unha pesca sostible e respectuosa co entorno e co medio.

Os chocos viven xeralmente en fondos de area e lodos, con vexetación mariña en zonas próximas á costa. Nesta enseada conflúen augas salgadas e doces, gracias á desembocadura dos ríos Verdugo e Alvedosa, creando un ecosistema único onde atopan as mellores condicións para a súa reprodución e desenvolvemento.

Desde a súa fundación en 1944, a Confraría de Pescadores de Redondela especializouse na pesca deste exquisito molusco cefalópodo, que a partir de agora lucirá acompañado da súa etiqueta, distintivo de calidade.

Noticias de última hora en Vigo. Te contamos todo lo que sucede en nuestra ciudad. Desde los sucesos más relevantes hasta artículos de opinión y de interés.

SIGUENOS EN TELEGRAM