Mañá ábrese o prazo para solicitar as axudas de transformación e comercialización de produtos agrarios

A Consellería do Medio Rural abre mañá o prazo de solicitude das axudas para investimentos en transformación e comercialización de produtos agrarios, tal e como recolle hoxe a orde que publica o Diario Oficial de Galicia. Esta convocatoria conta cun orzamento de 29,1 millóns de euros que está cofinanciado nun 75% polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento […]

A Xunta felicita ao sector por contribuír a que Galicia lidere o ránking de destinos favoritos de turismo gastronómico

A directora de Turismo de Galicia, Nava Castro, acompañada do delegado territorial da Xunta en Vigo, Ignacio López-Chaves, visitaron hoxe en Vigo o restaurante Maruja Limón, un dos 11 establecementos con Estrela Michelín cos que conta a Comunidade galega e que é boa mostra do traballo levado a cabo polos profesionais galegos da restauración ao […]

Beneficios de fabricar nuestros propios alimentos

Hacer nuestros propios alimentos nos permitirá controlar en detalle los ingredientes, evitando intolerancias o alergias variadas. Un buen ejemplo de ello es la leche vegetal. Todos conocemos los problemas que causa en el organismo la leche de vaca tradicional, por lo que poco a poco se asientan en el mercado las leches vegetales. Este tipo […]

Demanda unánime a Lactalis de contratos lácteos que compensen os prezos de 2017

Os próximos meses de febreiro e marzo está previsto que se renoven en Galicia algo máis de 4.000 contratos lácteos, unha boa parte da multinacional francesa Lactalis, que recolle aproximadamente o 25% do leite galego. Outras como Leche Celta xa renovaron en setembro cunha lixeira suba dos prezos, mentres que Queserías Entrepinares renovará os contratos […]

Galicia é a comunidade española na que máis medrou o prezo do leite nos dous últimos anos, acumulando unha suba do 11,5%

O prezo do leite en Galicia acadou no pasado mes de novembro os 32 céntimos por litro, o que representa un incremento do 7,74% con respecto ao mesmo mes de 2016 (entón situábase nos 29,7 céntimos). Se comparamos o dato con novembro de 2015, o aumento chega ao 11,5%, xa que daquela o prezo medio […]

Os Grupos de Acción Local do sector pesqueiro poderán beneficiarse de preto de 11 millóns de euros para os seus proxectos no 2018

A Xunta destina, na convocatoria de axudas deste ano, preto de 11 millóns de euros aos proxectos dos grupos de acción local do sector pesqueiro (GALP) que redunden en beneficio para as zonas litorais de Galicia. Así o sinalou hoxe a conselleira do Mar, Rosa Quintana, durante unha visita á empresa Mariscos O Grove, onde, […]

Galicia faise con 9 medallas de ouro no maior certame de viño de Francia

Este luns, 1 de xaneiro,deuse a coñecer a listaxe de premiados no Challenge International du Vin, o maior certame internacional de viño dos que se organizan en Francia. En total, os viños de España alzáronse con 110 distincións de ouro, 57 de prata e 22 de ouro. Galicia destacou este ano con 13 distincións: 9 de […]

Galicia comeza o ano con 136 explotacións porcinas máis que en xaneiro de 2017

A Consellería do Medio Rural vén de analizar os datos do sector porcino en Galicia con motivo do peche do exercicio 2017 e deles despréndese unha mellora no sector. De feito, o número de granxas creceu en 136 ao pasar de 27.989 en xaneiro do ano pasado a 28.125 en decembro. Ademais, o incremento rexístrase […]

La cultura gastronómica se lleva a la mesa del hogar

La gastronomía es cultura, en ella queda reflejada la de cada país y también es una buena forma de conocer nuevos puntos de vista, nuevas culturas, a través de aquellas cosas que están más ligadas con la gente del pueblo. Si hay una gastronomía rica que ha tenido una aceptación sin igual en todos los […]

Burger King® genera 25 puestos de trabajo en A Grela con la apertura de un nuevo restaurante

Burger King® abre un nuevo establecimiento en A Coruña, con el que va a crear 25 puestos de trabajo en la localidad. El restaurante, con el que la marca suma 22 locales en Galicia, está ubicado en la calle Galileo Galilei, 18, en el Polígono Industrial de A Grela. Este nuevo establecimiento, el séptimo gestionado […]

O DOG publica hoxe a convocatoria de axudas para o fomento de seguros agrarios cunha dotación de cinco millóns de euros

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe as bases reguladoras e a convocatoria para 2018 das axudas para o fomento da contratación dos seguros agrarios. A Consellería do Medio Rural destinará un total de cinco millóns de euros a estas achegas, o importe máis elevado dos últimos cinco anos, e incrementa o orzamento previsto nun 8% […]

“A economía rural do interior de Galicia estase a ver afectada polo mal ano da castaña”

Cada outono viñan comercializándose en Galicia arredor de 15.000 toneladas de castaña, pero este ano a cifra non pasará das 7.000 – 8.000 toneladas, segundo os cálculos de Jesús Quintá, presidente da IXP Castaña de Galicia e empresario de sector. As xeadas tardías da primavera, a seca e as altas temperaturas de outubro levaron a […]

Galicia sitúase como a segunda potencia nacional en produción de carne de coello con preto de 15.000 toneladas anuais

Galicia sitúase como a segunda potencia nacional en produción de carne de coello, só superada por Cataluña. Segundo datos do Ministerio de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambiente (Mapama), na nosa autonomía prodúcense anualmente preto de 15.000 toneladas, cifra que unicamente supera, por pouco, a comunidade catalá. En terceira posición sitúase Castela e León, […]

Mahou, la familia de cervezas española más premiada en 2017

Mahou cierra 2017 con un sabor de boca inmejorable en lo que a reconocimientos internacionales se refiere. La marca cervecera se sitúa como una de las más aclamadas a nivel internacional,consiguiendo 15 premios en algunos de los certámenes extranjeros más prestigiosos. El último en sumarse al medallero es el Premio al Producto del Año 2018, […]

Sae ao mercado un vinagre artesanal de Galicia

Albarro XP I, é o primeiro dos tres tipos de vinagres aromatizados que a empresa Vinagres do Ribeiro S.l. sacará ao mercado esta semana. Dende a empresa destacan que “son vinagres elaborados mediante métodos artesanais de cultivo superficial, adaptando o método Orleáns, nun proceso lento, que os dota dunhas características organolépticas especiais”. Están elaborados a partir de […]

Sanidade incide na necesidade de manter precaucións á hora de recoller e consumir cogomelos para evitar posibles intoxicacións

Na época do outono cada ano máis persoas buscan, recollen, cociñan e comen cogomelos silvestres. Esta afección crecente está a aumentar o risco de que algunha persoa apañe, cociñe e coma cogomelos tóxicos, ben por descoñecer as graves consecuencias dunha intoxicación, ben pola falla de experiencia para distinguir con total seguridade os exemplares comestibles daqueles […]

A venda de sidra galega aumenta un 36% en 2017 impulsada por “Sidra Maeloc”

As vendas de sidra galega bateron este ano un novo récord grazas ao pulo de Custom Drinks, a sidrería pertencente ao grupo de Estrella Galicia, e cuxa marca máis coñecida é “Sidra Maeloc”. Así, no que vai de ano as vendas da sidrería de Chantada medraron un 36% respecto ao mesmo período de 2016. Así o […]

Investigadores das tres universidades e do CSIC poñen en marcha unha rede galega de seguridade alimentaria

Identificar os riscos microbiolóxicos e químicos emerxentes que poden afectar á seguridade alimentaria en Galicia determinados por factores medioambientais e socioeconómicos asociados á sociedade actual e propoñer recomendacións para minimizalos. Esta é a principal finalidade coa que esta mañá botou a andar a Rede Galega de Riscos Emerxentes en Seguridade Alimentaria, Risegal, integrada polos principais […]

Kfés Day: creer en el café especialidad y en las personas

La nueva campaña Kfés Day (15-17 diciembre) llevará café de Especialidad a domicilio y solo cobrarán por su producto si el usuario así lo decide Según un estudio, el 87% de la población española comprendida entre los 18 y los 64 años toma café El café es un bien con el que prácticamente toda la […]

Tipos de leche y alternativas que debes conocer

A día de hoy tenemos la posibilidad de encontrar una amplia variedad de tipos de leche diferentes, todas ellas con una serie de características muy interesantes y que, sobre todo, garantizar un aporte nutricional adecuado para poder estar totalmente convencidos de que estamos consumiendo un producto de calidad y equilibrado. A continuación vamos a analizar […]

Se constituye la red RISEGAL con el objetivo de avanzar en la identificación y prevención de riesgos emergentes en  seguridad alimentaria en Galicia

El Consejo Superior de Investigaciones Científicas, a través del Grupo de Microbiología y Tecnología de Productos Marinos del Instituto de Investigaciones Marinas, coordina la Red Gallega de Riesgos Emergentes en Seguridad Alimentaria (RISEGAL), promovida desde el citado centro de investigación y financiada por la Agencia Gallega de Innovación en el marco del programa de Ayudas […]

Como está a afectarlle o cambio climático á produción de cogomelos na Galiza?

“Desde que comecei no ano 2001, este é o peor ano, non vin cousa igual. A estas alturas as catro cámaras que temos deberían estar cheas de produto, non se podería nin entrar, e sen embargo non hai nada”. É o resumo gráfico que fai, no medio dunha sala baleira, Luz Divina Castelo. É a […]

Areeiro sinala a boa calidade da colleita do kiwi a pesares do seu pequeño tamaño polo calor e a seca

A Estación Fitopatolóxica de Areeiro (EFA), centro dependente da Deputación de Pontevedra, vén de sinalar a boa calidade da colleita do kiwi na provincia a pesares de que o calor e a seca dos últimos meses influíron no tamaño dos froitos en xeral, que son máis pequenos, e tamén na súa cantidade. Nesta semana a […]

El chef vigués Alberto González protagonista en el festival gastronómico Gijón se Come

La mejor gastronomía gallega llega a la segunda edición del Festival Gastronómico Gijón se Come de la mano de Mahou. Los chefs Luis Veira (Estrella Michelin en Árbore da Veira, A Coruña), Alberto González (Silabario Gastronomía, Tui), Kike Piñeiro y Eloy Cancela (A Horta do Obradoiro, Santiago de Compostela) y Álvaro Victoriano (Peculiar, A Coruña) […]