Medio Rural destinou en 2017 máis de 3,6 millóns de euros ás axudas para fomentar a calidade agroalimentaria galega

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe tres resolucións da Consellería do Medio Rural polas que se dá conta das subvencións concedidas no 2017 para impulsar a calidade dos produtos agroalimentarios galegos e facer promoción deles nos diferentes mercados. En conxunto, o departamento que dirixe Ángeles Vázquez destinou o pasado ano máis de 3,6 millóns de […]

Os supermercados presionan á baixa os prezos do leite

por Campo Galego  Cando hai desencontros entre gandeiros e industrias polo prezo do leite, as industrias lácteas adoitan aparecer como as ‘malas’ da película. As estatísticas do Ministerio revelan, sen embargo, un axente que pasa desapercibido, os supermercados, que teñen un papel capital á hora de presionar os prezos do leite á baixa. No primeiro semestre […]

Cañas fritas do Carballiño, sobremesa de selo galego

A referencia culinaria do Carballiño (Ourense) é o pulpo, pero a localidade conta desde hai máis de cincuenta anos con outro produto que é apreciado en toda a península, as cañas fritas do Carballiño, unha sobremesa da que a confitería Cerviño elabora diariamente máis de 3.000 unidades, todas elas feitas de xeito artesán, unha a […]

Galicia incorpora nun só ano 4.500 novas hectáreas de agricultura ecolóxica e achégase así ao obxectivo marcado para 2021

Galicia pechou o 2017 con 4.526 novas hectáreas de agricultura ecolóxica, o que supón un incremento do 16% respecto ao ano anterior, e que acerca a comunidade aos restos establecidos para 2021. En concreto, grazas a estas cifras, nun só exercicio superouse xa a metade do obxectivo marcado no Plan de fixación da poboación no […]

FEDEPESCA se une a ARVI para pedir al gobierno que incluya la educación nutricional como asignatura obligatoria en primaria y ESO

ARVI, la mayor asociación pesquera española, y Fedepesca (Federación Nacional de Empresarios Detallistas de Pescados) han creado un grupo de trabajo cuyo objetivo final es solicitar al Gobierno que incorpore la educación alimentaria como asignatura obligatoria en los planes de estudios de Educación Primaria y Secundaria. Ambas organizaciones quieren que este nuevo grupo de trabajo […]

Entrega del III Premio Incitus al mejor proyecto hostelero del año

Incitus celebra la entrega del III Premio al mejor proyecto hostelero del año el próximo lunes 19 de febrero en la Finca Montesqueiro de Oleiros. Los reputados chefs Diego Guerrero, con 2 Estrellas Michelín en su restaurante DSTAgE (Madrid) y Pepe Solla, con una Estrella en Casa Solla en Poio (Pontevedra), forman parte del jurado […]

Galicia levará as súas empresas de produtos ecolóxicos á feira máis importante deste sector, que se celebra en Nüremberg a vindeira semana

A vindeira semana terá lugar unha nova edición da feira Biofach de Nüremberg (Alemaña), á cal asistirán un total de 11 empresas galegas do sector dos produtos ecolóxicos da man do Consello Regulador de Agricultura Ecolóxica (Craega) e contando co apoio da Xunta de Galicia. Trátase dunha cita imprescindible para este eido, pois a feira […]

McDonald´s lanza en Vigo su servicio de entrega a domicilio McDelivery

La entrega de comida a domicilio es una tendencia de consumo que ha experimentado un desarrollo espectacular en España en los últimos tiempos. Siguiendo esta tendencia, McDonald´s, compañía líder en el sector de la restauración, continua con su estrategia de implementación nacional de su servicio de entrega a domicilio McDelivery. En esta línea, Vigo ha […]

China como cultura gastronómica milenaria

La tradición culinaria de China es milenaria y su concepto es muy distinto al de otras gastronomías como la africana, la europea o la latinoamericana. En la comida china podemos encontrar una diversidad de platos digna de una de las más reconocidas y extendidas culturas culinarias del mundo. Sus sabores recorren los 5 sabores básicos […]

Esixen á Comisión Europea que estableza os perfís nutricionais dos alimentos

O BEUC (Organización Europea de Consumidores), xunto coas organizacións de consumidores de 11 países, entre elas OCU, puxo en marcha unha campaña para denunciar o atraso da Comisión Europea en acabar coas alegacións en alimentos que non teñen un perfil nutricional saudable. OCU lembra que, segundo o regulamento aprobado en 2006, as alegacións nutricionais e […]

Solicitan la retirada de tres productos por presencia de aceites minerales perjudiciales para salud

OCU, junto con organizaciones de consumidores de Italia y Bélgica, ha llevado a cabo un estudio sobre la presencia de aceites minerales como contaminantes en diversos alimentos, cereales, pasta, chocolates, arroz y masas para postres. De los 105 productos analizados (35 de ellos en España) en el 81% de los mismos aparecen MOSH y el […]

Advierten de la generalización del consumo de suplementos alimenticios innecesarios

Un estudio de OCU señala que el 30% de los consumidores toma en la actualidad algún tipo de suplemento alimenticio. La encuesta de OCU realizada sobre más de 1.200 personas de entre 18 y 74 años analiza los hábitos de alimentación de las personas que los consumen, con el objetivo de averiguar si está justificado […]

Medio Rural aposta pola modernización do agro con 43 proxectos de I+D+i executados durante o 2017

O Instituto Galego da Calidade Alimen-taria (Ingacal), dependente da Consellería do Medio Rural, vén de facer balance da súa actividade ao longo do 2017, ano no que desenvolveu ou participou en 43 proxectos ou actuacións de fomento de I+D+i, organizou 30 campos de ensaio demostrativos para o sector agroalimentario e organizáronse nos distintos centros de […]

Medio Rural destina 2,1 millóns de euros en axudas ás agrupacións de defensa sanitaria gandeira para 2018-2019 Escoitar

O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe a orde da Consellería do Medio Rural pola que se convocan as axudas ás entidades recoñecidas como agrupacións de defensa sanitaria gandeiras (ADSG) de Galicia para os anos 2018-2019, cun orzamento de 2,1 millóns de euros de fondos propios. O obxectivo destas axudas é mellorar o status sanitario das […]

Los efectos negativos del café

El café es indispensable en nuestras vidas, o por lo menos para la mayoría de nosotros. Mientras sigues buscando la mejor cafetera express, te recomiendo tomar una pausa y leer un poco sobre los aspectos negativos del café. Todas las demás bebidas son aburridas en comparación con el café. ¿En serio? Una taza de té […]

Galicia consolídase como unha das principais comunidades españolas en produción de carne de bovino

Galicia consolídase como unha das principais comunidades autónomas españolas en produción de carne de bovino. Así o reflicten os últimos datos oficiais do Ministerio de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambiente, correspondentes a 2016. Galicia é a segunda autonomía en número de cabezas de gando vacún, cun 14% do total, só superada por Castela […]

Vithas Salud Fisium de Pontevedra organiza una charla sobre cómo leer el etiquetado de los alimentos

 La nutrición y el etiquetado de los alimentos centrarán el contenido de la charla informativa que el próximo viernes 26 de enero pronunciará la nutricionista de Vithas Salud Fisium Lorena Afonso en el centro de Pontevedra (Eduardo Pondal, 68). Los centros Vithas Salud Fisium pertenecen al grupo Vithas que cuenta en toda España con 19 hospitales y 27 centros  […]

Unha alumna do Centro Superior de Hostelería de Galicia, única finalista española do prestixioso Hyatt Student Prize

O Centro Superior de Hostelería de Galicia (CSHG) converterase esta fin de semana na única escola española finalista na décima edición do Hyatt Student Prize, o destacado premio estudantil de ámbito internacional no que participan os estudantes das escolas de xestión hoteleira máis prestixiosas do mundo e que ano a ano se converte nunha oportunidade […]

Mañá ábrese o prazo para solicitar as axudas de transformación e comercialización de produtos agrarios

A Consellería do Medio Rural abre mañá o prazo de solicitude das axudas para investimentos en transformación e comercialización de produtos agrarios, tal e como recolle hoxe a orde que publica o Diario Oficial de Galicia. Esta convocatoria conta cun orzamento de 29,1 millóns de euros que está cofinanciado nun 75% polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento […]

A Xunta felicita ao sector por contribuír a que Galicia lidere o ránking de destinos favoritos de turismo gastronómico

A directora de Turismo de Galicia, Nava Castro, acompañada do delegado territorial da Xunta en Vigo, Ignacio López-Chaves, visitaron hoxe en Vigo o restaurante Maruja Limón, un dos 11 establecementos con Estrela Michelín cos que conta a Comunidade galega e que é boa mostra do traballo levado a cabo polos profesionais galegos da restauración ao […]

Beneficios de fabricar nuestros propios alimentos

Hacer nuestros propios alimentos nos permitirá controlar en detalle los ingredientes, evitando intolerancias o alergias variadas. Un buen ejemplo de ello es la leche vegetal. Todos conocemos los problemas que causa en el organismo la leche de vaca tradicional, por lo que poco a poco se asientan en el mercado las leches vegetales. Este tipo […]

Demanda unánime a Lactalis de contratos lácteos que compensen os prezos de 2017

Os próximos meses de febreiro e marzo está previsto que se renoven en Galicia algo máis de 4.000 contratos lácteos, unha boa parte da multinacional francesa Lactalis, que recolle aproximadamente o 25% do leite galego. Outras como Leche Celta xa renovaron en setembro cunha lixeira suba dos prezos, mentres que Queserías Entrepinares renovará os contratos […]

Galicia é a comunidade española na que máis medrou o prezo do leite nos dous últimos anos, acumulando unha suba do 11,5%

O prezo do leite en Galicia acadou no pasado mes de novembro os 32 céntimos por litro, o que representa un incremento do 7,74% con respecto ao mesmo mes de 2016 (entón situábase nos 29,7 céntimos). Se comparamos o dato con novembro de 2015, o aumento chega ao 11,5%, xa que daquela o prezo medio […]

Os Grupos de Acción Local do sector pesqueiro poderán beneficiarse de preto de 11 millóns de euros para os seus proxectos no 2018

A Xunta destina, na convocatoria de axudas deste ano, preto de 11 millóns de euros aos proxectos dos grupos de acción local do sector pesqueiro (GALP) que redunden en beneficio para as zonas litorais de Galicia. Así o sinalou hoxe a conselleira do Mar, Rosa Quintana, durante unha visita á empresa Mariscos O Grove, onde, […]