52 establecementos hostaleiros repartidos por toda a cidade olívica compiten por conseguir o premio á mellor tapa

Publicado por o día 17/10/2019 na sección de Galicia,Eventos,Vigo

52 establecementos hostaleiros repartidos por toda a cidade olívica compiten por conseguir o premio á mellor tapa

Desde hoxe e ata o próximo 10 de Novembro, 52 restauradores da cidade, competirán por ver cal é a mellor tapa no Concurso de tapas de Vigo: Petisquiño, que con esta xa son seis as edicións celebradas.

Os establecementos están repartidos en 6 áreas de Vigo: Casco Vello, Centro, Corte Inglés Casabranca, Náutico, Bouzas e Lavadores.

Os locais participantes

Para coñecer todos os detalles do concurso: nome de participantes, tapas, horarios de degustación, contido en alérgenos, … creouse unha nova aplicación á cal se pode acceder a través da ligazón http://bit.do/petis ou desde o play store buscando Hosteleria Pontevedra así como a través das canles habituais do concurso como a páxina web www.petisquiño.com ou nas redes sociais https://www.facebook.com/petisquinovigo/ https://www.instagram.com/petisquinovigo/ ou https://twitter. com/ petisquino.

O Petisquiño conta co apoio de diferentes empresas privadas entre as que se atopa Estrela Galicia (Hijos de Rivera), como patrocinador principal, Adegas Grandes Pagos (Fraga do Curvo) e Vive Vigo, así como o apoio institucional do Concello de Vigo e a Deputación de Pontevedra. Sen todos eles este concurso non sería posible.

A elección das tapas gañadoras virá determinadas polos resultados obtidos por unha banda, das valoracións emitidas por un xurado profesional, composto por 12 profesionais relacionados co mundo da gastronomía e restauración e doutra banda, por un xurado popular, os propios cidadáns que degusten as distintas elaboracións e depositen os seus votos correctamente nas urnas destinadas para tal fin.

Ambos os xurados terán en conta para a súa valoración os seguintes criterios: Calidade/Prezo, Presentación, Sabor e Calidade do Servizo.

De todas as valoracións obteranse os seguintes premios aos participantes:

– Premio Estrela Galicia á Mellor tapa: será a que acumule mellor puntuación, agregando as puntuacións correspondentes a Calidade/Prezo, Presentación, Sabor e Calidade do Servizo. O establecemento gañará entradas para acudir ao Salón Gourmet para dúas persoas máis unha bolsa de viaxe valorada en 500 €.

Ademais representará á cidade de Vigo en De tapas por Galicia

– Tapas finalistas: outorgaranse mencións ás 4 tapas finalistas

– Premio á tapa máis popular: a que acumule máis votacións. Para iso, só serán consideradas como válidas aquelas papeletas que teñan rexistradas a visita a un mínimo de 3 establecementos.

– Premio á mellor maridaxe con Fraga do Curvo, a aquelas tapas que se mariden con viño Fraga do Corvo.

⇒ Lote de viño valorado en 500 €

– Premio especial: Tapa máis Riquiña (patrocinado por Vive Vigo):

⇒ Premio dunha sesión fotográfica do establecemento valorada en 350 €.

– Premio especial Tradición

– Premios especial Innovación

O público que deguste e colabore nas votacións, tamén gozará de premios especiais en produto así como realizaranse diferentes sorteos que dinamizarán o concurso a través das redes sociais.

Todos estes premios (participantes e públicos) están patrocinados por ESTRELLA GALICIA (Patrocinador Principal do Concurso), FRAGA DO CORVO e VIVE VIGO.

A presentación oficial tivo lugar o pasado luns, 14 de outubro e contou coa presenza, ademais dos hostaleiros participantes e os responsables da Federación de Hostalería, co Alcalde de Vigo, D. Abel Caballero Álvarez; o Concelleiro da área de Parques e Xardíns, Comercio, Distritos e Festas Especiais a presidenta da Deputación de Pontevedra, Dª. Carmela Silva Rego e o Deputado de Cooperación cos concellos e Asistencia Intermunicipal, D. Santos Héctor Rodríguez Díaz.

Tamén contou coa intervención. D Nolo Giraldez, en representación de Adegas Grandes Pagos (Fraga do Corvo).