A competici√≥n estatal para especialistas e profesionais do t√© celebrarase en Vilagarc√≠a de Arousa a finais de xu√Īo

A persoa ga√Īadora representar√° ao Estado espa√Īol na final internacional, nunha competici√≥n na que participan representantes de 23 pa√≠ses dos cinco continentes
Publicado por o d√≠a 18/06/2019 na sección de Deputaci√≥n de Pontevedra,Galicia,Vilagarcia

A competici√≥n estatal para especialistas e profesionais do t√© celebrarase en Vilagarc√≠a de Arousa a finais de xu√Īo

“Desde a Deputaci√≥n de Pontevedra, a trav√©s da Estaci√≥n Fitopatol√≥xica Areeiro, levamos nos √ļltimos catro anos facendo un esforzo considerable por participar e apoiar todos os eventos e foros que dean a co√Īecer e profunden na cultura do t√© no noso pa√≠s” asegurou esta ma√Ī√° a deputada Eva Vilaverde na presentaci√≥n da Tea Masters Cup. Tr√°tase dunha das competici√≥ns m√°is relevantes a nivel internacional dentro do mundo do t√© e que, na edici√≥n 2019, ter√° lugar no pazo de Rubi√°ns, en Vilagarc√≠a de Arousa, o vindeiro 29 de xu√Īo. A deputada delegada da EFA estivo acompa√Īada por Laura Rodr√≠guez, co-fundadora do ITE, Instituto de Investigaci√≥n del T√©, que √© a entidade encargada da organizaci√≥n do evento a nivel estatal, quen asegurou que “traendo aqu√≠ esta competici√≥n queremos amosar Galicia como un escaparate a nivel tur√≠stico e, de cara ao futuro, posicionala como posible lugar de acollida da final internacional.”

A Tea Masters Cup real√≠zase en varios estados e pa√≠ses dos cinco continentes e a persoa ga√Īadora de cada competici√≥n estatal recibe como premio participar, representando ao seu Estado, na Tea Masters Cup Internacional, que na anterior edici√≥n tivo lugar en Hubei, China. A√≠nda que ata finais de setembro non se saber√° o pa√≠s que acolle a final internacional deste ano, si se co√Īece xa que participar√°n representantes de 23 pa√≠ses: Austria, Bielorrusia, Rep√ļblica Checa, Georgia, Grecia, Hong Kong, Italia, Kenia, Letonia, Nova Zelanda, Polonia, Vietnam, Rusia, Corea do Sur, Singapur, Taiw√°n, Turqu√≠a, Ucrania, EEUU, Francia, Indonesia, Kazajist√°n, e Espa√Īa ‚Äďque estar√° representada pola persoa ga√Īadora do campionato que se celebra no pazo de Rubi√°ns‚Äď.

A do pazo de Rubi√°ns ser√° a segunda ocasi√≥n na que ten lugar esta competici√≥n a nivel espa√Īol ‚Äďa anterior tivera lugar en Zaragoza en 2017- e segundo explicou Laura Rodr√≠guez “esta vez super√°ronse as expectativas e, mesmo, incrementamos a participaci√≥n”. Das 10 persoas participantes en competici√≥n, cinco son galegas: unha amateur da Coru√Īa, un propietario dunha franquicia de Ourense, unha empresaria tam√©n da Coru√Īa, unha das propietarias do pazo de Quinteiro da Cruz de Ribadumia, e un co√Īecido barista da cidade de Pontevedra. Os demais participantes proceden de lugares como Castell√≥n, Le√≥n, Madrid, Barcelona e Londres. Das 4 categor√≠as que contempla a competici√≥n, nesta edici√≥n desde o ITE escolleron participar na categor√≠a ‚Äėtea-tasting’, que consiste en d√ļas quendas de catas de t√© a cegas nas que as persoas participantes deben identificar tanto os t√©s e a s√ļa procedencia, como outros ingredientes procedentes doutro tipo de infusi√≥ns. O obxectivo xen√©rico da competici√≥n √© a promoci√≥n da excelencia do t√©, dando cabida a participantes que sexan tanto profesionais como amateurs especialistas do mundo do t√© e da gastronom√≠a, como sommeliers, tea blenders, catadores, ou chefs.

O programa incl√ļe, ademais, toda unha serie de actividades abertas ao p√ļblico xeral, e a asistencia ser√° gratu√≠ta. As√≠, ademais das d√ļas probas de competici√≥n tam√©n se incl√ļen unha cata de t√©s aberta ao p√ļblico, unha cerimonia do t√©, e d√ļas charlas t√©cnicas. Tam√©n a EFA ter√° unha presenza destacada no desenvolvemento do programa, dunha banda proporcionando t√© propio para as catas, e doutra cunha conferencia a cargo da t√©cnica, Roc√≠o Barreiro, que falar√° sobre toda a investigaci√≥n realizada en Areeiro para constatar a posibilidade real de producir t√© galego, do apoio que se realiza aos produtores e produtoras que apostan por este cultivo, e das caracter√≠sticas destes t√©s. Neste sentido, Eva Vilaverde lembrou que “desde Areeiro sempre estivemos moi involucradas en difundir todo o potencial que o t√© ten no noso pa√≠s, para que cada vez m√°is particulares aposten por este cultivo, e acabe sendo un nicho produtivo e econ√≥mico”.

Programa