The Guardian, enganchado a Rías Baixas

O diario The Guardian dedica outro artigo a Galicia para encomiar a súa gastronomía. Principalmente dedicado ao marisco e con parada especial no Grove
Publicado por o día 13/02/2018 na sección de Galicia,Turismo

The Guardian, enganchado a Rías Baixas

“Enganchado a Galicia: espectacular marisco… pero non sen unha loita”. Así se titula o artigo do 4 de febreiro que o diario británico dedícalle a Galicia e especialmente á súa gastronomía máis popular, o marisco.

“Unha rexión accidentada realmente bonita de visitar. Con máis de 1.000 km de costa atlántica” indica o artigo, e “incontables baías, estuarios ou rías onde crecen grandes crustáceos nunhas augas ricas en nutrientes”, para finalizar con “é un dos destinos máis fascinantes do mundo para o marisco” (it’s also one of the most exciting seafood destinations on  the planet.)”.

O autor, Killian Fox, realiza unha “peregrinaxe gastronómica” pola comunidade, que lle levan a Coruña, Santiago e O Grove. É nesta última localidade onde narra a súa experiencia observando a caza e pesca dun dos maiores manxares das rías, o polbo. Este molusco é o motivo principal da viaxe da acompañante do autor, que busca ideas para preparar o polbo no seu restaurante.

O título, “…sen unha loita”, fai referencia a que para cociñar este animal, primeiro hai que cazalo e posteriormente abrandalo, acción que lle produce aprehensión, pero que rapidamente se lle esquece unha vez que é servido coa súa salsa, cebola e patacas. Fox desfáise en delicias “é unha revelación”.

Galicia “é un dos destinos máis fascinantes do mundo para o marisco”

A ruta tamén lle achegou a Cambados, onde puido gozar do Albariño, máis marisco e boa música tradicional con gaitas. Como non podía ser doutra forma, non puido deixar encomiar a amabilidade da xente galega (“People in Galicia are so friendly“).

Outras paradas en Rías Baixas

Non é a primeira vez que o diario inglés dedícalle un espazo a estas terras galegas. No seu apartado de viaxes (Travel), xa fixo escala a unha “Inesperadamente bonita Vigo“, facendo referencia a que a pesar de que “non adoita atoparse entre a lista de destinos a viaxar en España”, a súa visita “ben merece a pena”. É a “cidade galega máis grande” e onde se prepara un dos “mariscos máis exquisitos”. Marisco que tamén se pode localizar noutro belo enclave como a exclusiva Illa de Cortegada, outro dos puntos en Rías Baixas que o magazine menciona no mesmo reportaxe.

Igual mención recibiron a Illa de OnsCambadosCombarro e novamente Vigo noutro artigo publicado en agosto de 2017 en busca das mellores praias de Galicia. “Branca impoluta area” e “rochosas baías”, en alusión aos areais de Ons, fronte a un Cambados para os “amantes do viño” (“for wine lovers“) cun centro de estilo renacentista do XVI e acceso a ” excelentes praias”. Afagos que continúan para finalizar e eloxiar a vila de Combarro, “quizais, unha das máis bonitas da costa galega” (“perhaps one of the most beautiful on  the Galician coast“).