The Guardian, enganchado a Rías Baixas

O diario The Guardian dedica outro artigo a Galicia para encomiar a súa gastronomía. Principalmente dedicado ao marisco e con parada especial no Grove
Por o 13/02/2018 | Sección: Galicia,Turismo
The Guardian, enganchado a Rías Baixas

“Enganchado a Galicia: espectacular marisco… pero non sen unha loita”. Así se titula o artigo do 4 de febreiro que o diario británico dedícalle a Galicia e especialmente á súa gastronomía máis popular, o marisco.

“Unha rexión accidentada realmente bonita de visitar. Con máis de 1.000 km de costa atlántica” indica o artigo, e “incontables baías, estuarios ou rías onde crecen grandes crustáceos nunhas augas ricas en nutrientes”, para finalizar con “é un dos destinos máis fascinantes do mundo para o marisco” (it’s also one of the most exciting seafood destinations on  the planet.)”.

O autor, Killian Fox, realiza unha “peregrinaxe gastronómica” pola comunidade, que lle levan a Coruña, Santiago e O Grove. É nesta última localidade onde narra a súa experiencia observando a caza e pesca dun dos maiores manxares das rías, o polbo. Este molusco é o motivo principal da viaxe da acompañante do autor, que busca ideas para preparar o polbo no seu restaurante.

O título, “…sen unha loita”, fai referencia a que para cociñar este animal, primeiro hai que cazalo e posteriormente abrandalo, acción que lle produce aprehensión, pero que rapidamente se lle esquece unha vez que é servido coa súa salsa, cebola e patacas. Fox desfáise en delicias “é unha revelación”.

Galicia “é un dos destinos máis fascinantes do mundo para o marisco”

A ruta tamén lle achegou a Cambados, onde puido gozar do Albariño, máis marisco e boa música tradicional con gaitas. Como non podía ser doutra forma, non puido deixar encomiar a amabilidade da xente galega (“People in Galicia are so friendly“).

Outras paradas en Rías Baixas

Non é a primeira vez que o diario inglés dedícalle un espazo a estas terras galegas. No seu apartado de viaxes (Travel), xa fixo escala a unha “Inesperadamente bonita Vigo“, facendo referencia a que a pesar de que “non adoita atoparse entre a lista de destinos a viaxar en España”, a súa visita “ben merece a pena”. É a “cidade galega máis grande” e onde se prepara un dos “mariscos máis exquisitos”. Marisco que tamén se pode localizar noutro belo enclave como a exclusiva Illa de Cortegada, outro dos puntos en Rías Baixas que o magazine menciona no mesmo reportaxe.

Igual mención recibiron a Illa de OnsCambadosCombarro e novamente Vigo noutro artigo publicado en agosto de 2017 en busca das mellores praias de Galicia. “Branca impoluta area” e “rochosas baías”, en alusión aos areais de Ons, fronte a un Cambados para os “amantes do viño” (“for wine lovers“) cun centro de estilo renacentista do XVI e acceso a ” excelentes praias”. Afagos que continúan para finalizar e eloxiar a vila de Combarro, “quizais, unha das máis bonitas da costa galega” (“perhaps one of the most beautiful on  the Galician coast“).

Noticias de última hora en Vigo

Comentar noticia

Your email address will not be published.