“Degusta Europa” chega a Tui cun menú elaborado pola escola de hostaleria Manuel Antonio de Vigo

A Presidenta da Deputación de Pontevedra, Carmela Silva, acompañada polo alcalde de Tui, Enrique Cabaleiro e coa deputada de emprego, Montse Magallanes, asistiron hoxe no mercado de abastos de Tui á segunda xornada do “Degusta Europa. Gastronomía no Camiño“. Silva manifestou que “esta iniciativa ten por obxectivo reivindicar e potenciar a calidade dos produtos locais […]

O alcalde celebra o bo funcionamento do novo Mercado do Progreso e apertura da biblioteca UNED

Os comerciantes Mercado do Progreso celebraron este venres o seu primeiro ano de actividade dende a reapertura das instalacións cun acto ao que se sumou Abel Caballero que quixo felicitalos polo labor desenvolvido neste tempo. Destacou, especialmente, o seu labor de promoción da gastronomía de Vigo e a nova forma de entender o mercado como […]

El buen comer y el buen beber encuentran su hogar en Internet

El interés del ser humano por la comida es histórico desde que se tiene constancia de la aparición de las especies antepasadas, no en vano el acto de alimentarse es uno de los pocos imprescindibles para la supervivencia de la especie. Este interés ha ido evolucionando con los años hasta llegar a la actualidad, donde […]

Vigo acogerá la segunda edición de Mercado de Sabores de Mahou

La ciudad de Vigo se convertirá de nuevo, el próximo mes de mayo, en el epicentro de la gastronomía gallega con la celebración de Mercado de Sabores. Un evento organizado por Mahou que reunirá en la ciudad a 14 establecimientos gastronómicos y que contará con la participación de algunos de los mejores chefs del panorama nacional […]

El Banco de Alimentos recoge en Vigo y comarca unos 18.000  kilos de comida dentro de ‘El Zampakilos Solidario’ de Vegalsa-Eroski

La Fundación Provincial Banco de Alimentos de Vigo recogió este fin de semana en Vigo y comarca unos 18.000 kilos de comida dentro de la campaña ‘El Zampakilos Solidario’, organizada e impulsada por parte de Vegalsa-Eroski. Unos 400 voluntarios desarrollaron esta recogida de comida el viernes y sábado, 21 y 22, en más de una veintena de supermercados […]

Banco Alimentos, voluntarios ONG en campaña El Zampakilos Solidario en Eroski y Familia

La Fundación Provincial Banco de Alimentos de Vigo movilizará este fin de semana a unos 400 voluntarios para participar en la campaña ‘El Zampakilos Solidario’ organizado por el grupo Vegalsa-Eroski. La recogida de comida propuesta se llevará a cabo este viernes y sábado, 21 y 22 de abril, en un total de 21 Eroski Center […]

En Marea pide coordenación e medidas para evitar propagación da gripe aviaria

A deputada de En Marea, Alexandra Fernández, presentou no Congreso unha batería de preguntas dirixidas á Ministra de Agricultura, Isabel García Tejerina, para demandarlle medidas efectivas destinadas a evitar a propagación da gripe aviaria ou subtipo H5N8, e pedirlle coordenación coas CC.AA e municipios. Alexandra Fernández alude á Orde do Ministerio publicada no BOE onde fai […]

Galifresh da el salto a latinoamérica y abre oficina comercial en Suiza para abordar mercado centroeuropeo

Galifresh se expande a Lationamérica iniciando la exportación de sus purés de fruta 100% naturales a varios mercados tras su participación en México en la feria ExpoANTAD & Alimentaria. La empresa ha alcanzado acuerdos con importadores/distribuidores para su distribución en México, Centroamérica y Sudamérica. Este salto a Latinoamérica se produce después de su posicionamiento en tres […]

España ocupa la tercera posición como productor mundial de vino

Los enólogos y catadores aficionados saben que un buen vino contiene muchos vinos a la vez y cada paladar responde de forma diferente al saborear uno, pudiendo detectar sabores que pasarán desapercibidos a otros. Y es que dependiendo de la cultura sensorial de cada persona, un vino puede evocar un sabor u otro, pero son […]

El nuevo spot de Ternera Gallega es ‘Pura Ternura’

La IGP Ternera Gallega presenta su nuevo spot ‘Pura Ternura’, con el que enfatiza su carácter gallego, el buen hacer de sus ganaderías familiares, la calidad, pureza y ternura de su producto. El nuevo spot gira en torno a la naturalidad, la hospitalidad y honestidad de los gallegos, mostrando su lado más dulce y, en […]

Gadis responde á confianza dos seus clientes entregando 30.000 euros en soldos

Os supermercados Gadis outorga valor engadido ao acto da compra poñendo en marcha diferentes accións ao longo do ano para mellorar a calidade de vida dos seus clientes. Con este propósito, a compañía entregou dous soldos de 15.000 euros cada un, agradecendo a confianza depositada por dúas clientas ao elixir os seus puntos de venda […]

O Banco de Alimentos recibe en Vigo uns 30.000 quilos de comida na súa primeira Operación Quilo do ano

A Fundación Provincial Banco de Alimentos de Vigo recibe uns 30.000 quilos de comida non perecedoira durante a súa primeira Operación Quilo levada a cabo este fin de semana, segundo o cómputo realizado este luns no almacén de San Pedro de Sárdoma. En Alcampo de Coia contabilizáronse uns 6.000 quilos de alimentos, mentres que en […]

A Concellaría de Ensino do Concello de Cangas e unha representación das Anpas visitaron a cociña central dos comedores escolares

O pasado mércores, día 29 de marzo de 2017, ás 17:00 horas, a Concellaría de Ensino e unha representación das Anpas (representantes das Federacións de Anpas A Gameliña, representantes das Anpas dos Ceips A Rúa, Espiñeira, Nazaret e O Hío) visitaron as instalacións de ARUME – Cociña Central – da Empresa adxudicataria do Servizo de […]

Gadisa genera 100 empleos directos con las 4 aperturas de 2017

GADISA suma 100 puestos de trabajo creados en el actual ejercicio económico solo con la inauguración de los cuatro primeros Supermercados Gadis de 2017. A las anteriores aperturas en O Barco de Valdeorras, As Pontes de García Rodríguez y Ávila se une ahora Salamanca, con un punto de venta con el que la compañía sigue […]

Wine & Spirits incluye a La Val entre los 50 vinos  preferidos por los restaurantes de EEUU

La Val se ha hecho un hueco entre los vinos favoritos de los consumidores de Estados Unidos. La revista norteamericana “Wine & Spirits”, una de las publicaciones especializadas con mayor prestigio a nivel mundial, acaba de publicar su lista de 50 top wines in America’s top Restaurants, el ranking anual de “los vinos más populares […]

Medio Rural incrementa case un 17% o orzamento das axudas para a apicultura, ata os 520.000 euros

A Consellería do Medio Rural destina preto de 520.000 euros -un 16,8% máis con respecto ao exercicio anterior- para as axudas á apicultura, tal e como recolle hoxe a orde que publica o Diario Oficial de Galicia (DOG). Estas achegas están cofinanciadas nun 50% polo FEAGA da Unión Europea, nun 25% polo Ministerio de Agricultura […]

Galicia participará na conferencia de alto nivel sobre o futuro da PAC que terá lugar a próxima semana en Madrid

Galicia estará presente na conferencia de alto nivel sobre o futuro da Política Agraria Común (PAC) en Europa que organiza o Ministerio de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambiente coa que se abrirá o debate sobre a PAC a partir do 2020. Será a conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez, acompañada pola directora xeral […]

Díaz Mouteira participa na xornada dedicada a Galicia na 50 feira internacional do agro de Braga

A delegada territorial da Xunta en Ourense, Marisol Díaz Mouteira, asistiu aos actos do Día de Galicia no marco da 50ª edición da Feria Internacional de Agricultura, Gando e Alimentación que se celebra ata o domingo que vén na localidade portuguesa de Braga. Díaz Mouteira, que acudiu en calidade de representante do Goberno galego e […]

Quescrem premia la innovación de los futuros restauradores gallegos

Dos alumnos del CIPF Compostela, Eduardo Novais Pereira y Saúl Vidal Miniño, son los ganadores de la segunda edición del concurso de innovación gastronómica “Cocina con Quescrem”, una iniciativa que tiene como objetivo potenciar y premiar la creatividad en la cocina gallega a través de los estudiantes de 10 escuelas de hostelería de la comunidad. […]

Aprobada a proposta de En Marea para que o mel envasado recolla na etiqueta a orixe do produto

O Parlamento de Galicia aprobou hoxe por unanimidade a proposición non de lei de En Marea na que se insta ó Goberno do Estado a que introduza os cambios normativos que obriguen a indicar con claridade o país de orixe do mel envasado en España.  É unha vella demanda da Asociación Galega de Apicultores, que […]

Bodegas Terras Gauda invita a diseñadores gráficos de 178 países a participar en la bienal internacional de cartelismo Francisco Mantecón 2017

Bodegas Terras Gauda premia, una vez más, la creatividad de diseñadores gráficos, ilustradores y artistas y convoca a la vanguardia artística internacional a la 13a edición de la Bienal Internacional de Cartelismo Terras Gauda – Concurso Francisco Mantecón, consolidada como una de las tres bienales de cartelismo de mayor prestigio, y la única iniciativa cultural […]

El CSIC y la Universidad de Aberdeen estiman que en España se producen unos 8.000 casos de anisakiasis anuales asociados al consumo de boquerones en vinagre

El Consejo Superior de Investigaciones Científicas y la Universidad de Aberdeen han realizado un estudio sobre la anisakiasis en España, patología principalmente gastrointestinal causada por una parasitación activa por larvas del género Anisakis a través del consumo de pescado crudo o poco cocinado parasitado. Los resultados revelan que aproximadamente ocurren en este país un total […]

A Xunta e a Delegación do Goberno en Galicia reforzan a coordinación para o control e seguimento da couza da pataca

A conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez, reuniuse esta mañá co delegado do Goberno en Galicia, Santiago Villanueva, para reforzar a coordinación nas tarefas de seguimento e control da couza guatemalteca da pataca. Na xuntanza tamén participaron a directora xeral de Gandaría, Agricultura e Industrias Agroalimentarias, Belén do Campo, e responsables da Policía Autonómica e […]

Galicia bateu en 2016 o récord histórico de facturación nas vendas de peixe e marisco

Logo de coñecer o informe sobre a venda de produtos pesqueiros presentado hoxe pola Consellería do Mar no Consello, o presidente da Xunta, Alberto Núñez Feijóo, destacou a competitividade do sector pesqueiro galego, cun récord histórico de facturación nas vendas de peixe e marisco en 2016 nas lonxas galegas. Durante a rolda de prensa, Feijóo […]